Prijemni ispit za novu generaciju budućih studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija, koji je do sada bio krajem juna, ove godine zbog epidemije COVID-19 i vanrednog stanja u našeoj zemlji, verovatno će biti pomeren za jul, ali će valjevska državna škola ekonomije i informatike o tome obavestiti javnost čim bude imala precizne informacije Ministarstva prosvete Srbije.

VIPOS, koji je u sklopu reforme visokog obrazovanja u Srbiji, nedavno postao deo Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, i ove godine će studente upisati na sledeće programe osnovnih strukovnih studija: Poslovna informatika i Poslovna ekonomija sa modulima Finansije, bankarstvo i osiguranje, Marketing, trgovina i turizam, Računovodstvo, revizija i porezi i Agroekonomija i ruralni razvoj

Kako objašnjava rukovodilac valjevskog centra Akademije dr Mlađen Vićentić, uslovi za upis novih studenata ostaju isti.

“Na Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija mogu se upisati kandidati koji imaju završenu četvorogodišnju i trogodišnju srednju školu. Za polaganje prijemnog ispita ponuđena su četiri predmeta od kojih kandidati biraju dva. Inače, i ove godine naša škola upisuje studente na akreditovane Online studije. Studije na daljinu, koje smo akreditovali pre šest godina, su idealne za zaposlene i studente koji imaju prebivalište značajno daleko od Valjeva. Studenti koji studiraju Online oslobođeni su prisustva nastavi, a sav materijal za predavanja i vežbe mogu naći na platformi za daljinsko obrazovanje koja je prilagođena njihovim potrebama”, kaže dr Vićentić.

Što se tiče pripremne nastave za prijemni ispit, ona se sada takođe realizuje onlajn, s obzirom da se na sajtu škole već nalaze primeri pitanja i testova prijemnih ispita, tako da svi zainteresovani već sada se mogu pripremati za prijemni ispit o čijem terminu održavanja će škola na vreme informisati javnost.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …