Na jučerašnjoj 97. redovnoj sednici Gradskog veća, na dnevnom redu bilo je 39 tačaka na razmatranju. Članovi Gradskog veća su na današnjem zasedanju utvrdili Predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2020. godinu i uputili odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.
Utvrđen je predlog odluke o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i
predlog zaključka o usvajanju plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2020.godinu.
Predlog kadrovskog plana za 2020.godinu u Gradskoj upravi grada Valjeva,Zajedničkom pravobranilaštvu grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, Službi budžetske inspekcije i Službi interne revizije grada Valjeva bio je na dnevnom redu današnjeg zasedanja i isti je usvojen.
Gradsko veće je dalo saglasnost na konačni nacrt javnog ugovora o javno–privatnom partnerstvu za obavljanje delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Valjeva, zatim saglasnost na program korišćenja JКP “Toplana- Valjevo“ iz budžeta grada Valjeva za 2020. godinu, kao i saglasnost na treću izmenu i dopunu programa poslovanja JКP “Vodovod- Valjevo“ za 2019.godinu, zatim saglasnost na drugu izmenu i dopunu programa JКP “Polet “ Valjevo za 2019.godinu i saglasnost na treću izmenu i dopunu programa korišćenja subvencija JКP “Polet “ Valjevo iz budžeta grada Valjeva za 2019. godinu.
Na današnjem zasedanju razmatrani su Izveštaji o realizaciji programa poslovanja Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni “Кolubara“, JКP “Vidrak“ Valjevo, JКP “Polet“ Valjevo,JКP “Toplana-Valjevo“ i JКP “Vodovod- Valjevo“ za period od 01.01.2019. godine do 30.09.2019. godine.

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog Odluke o poveravanju poslova snabdevanja vodom za piće naseljenog mesta Stave sa seoskog vodovoda Stave, izmenu Odluke o poveravanju poslova upravljanja i održavanja seoskog vodovoda Žabari i predlog odluke o izmeni Odluke o poveravanju poslova upravljanja iodržavanja seoskog vodovoda u Gornjoj Grabovici.
Takođe je utvrđen predlog Odlukeoobavljanju poslovasprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, Odluke o snabdevanju toplotnom energijom kao i predlog Odluke o upravljanju komunalnim otpadom.
Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi grada Valjeva, predlog odluke o prestanku važenja Odluke o pružanju pravne pomoći građanima, predlog Odluke o podizanju istraživačkog spomenika, predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju kamenoloma „Ravnje“, kao i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JКP „Vidrak“ Valjevo bili su takođe na razmatranju i isti su usvojeni.
Članovi Gradskog veća su razmatrali rešenja koja se odnose na podnete žalbe o dodeli stipendija talentovanim učenicima i naknadi štete nastale usled ujeda pasa lutalica.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …