Najbolјi diplomci medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji su dobili ugovore o radu, na ceremoniji u “Palati Srbija”, u petak 20. pecembra, putem akcije zapošlјavanja koju sprovodi Vlada Srbije, a ima za cilj podstrek mladima da marlјivo uče i završe školovanje, jer znaju da država misli na njih i da ih čeka posao. Među najboljim diplomcima ugovor o radu u Opštoj bolnici Valjevo, ovoga puta dobila je i mlada medicinska sestra Marija Pantelić, kojoj je danas prvi radni dan u valjevskoj bolnici, na Odeljenju ginekologije, jer je završila smer za ginekološko-akušerske sestre, popularno nazvan „babice“.

  • Još dok sam bila na pripravničkom stažu, čula sam od svoje razredne za konkurs. Jako sam ponosna i na sebe i na moju medicinsku školu „Dr Miša Pantić“, a svakako na ustanovu gde sam primljena i gde sam danas počela da radim. Mnogo teorijskog i praktičnog znanja iz srednje škole puno znači. Opštirno u školi radimo i praktično smo odmah spremni da radimo jer smo pored teorije sve savladali kroz praktičnu nastavu – navela je mlada Marija Pantelić koja  uz prvi posao, planira i da studira na visokoj školi za medicinske sestre u Beogradu koliko joj to posao bude dozvoljavao.

Mariju Pantelić i njene školske drugove diplomiranje je zateklo 2018. godine kada su mnogi mladi medicinari otišli za obećanjem većih zarada u inostranstvo. Ipak, priča njene generacije je dosta drugačija, kao i njena.

  • Koliko sam u kontaktu sa generacijskim društvom, većina je ostala ovde. Upisali su mnogi fakultete, a ostali su obavljali pripravnički staž u bolnici i počinjali već da rade. Uglavnom ostajemo ovde jer tako želimo. Bilo je naporno četiri godine uskladiti sve školske obaveze, uz praksu koje imamo dosta, ostvariti rezultate, ali sve se to postigne i mnogo znači u životu. Svima bih poručila da samo budu uporni, da veruju u sebe – poruka je Marije Pantelić, „babice“, ginekološko-akušerske sestre, prvog radnog dana iz Opšte bolnice Valjevo.

Na ceremoniji uručenja ugovora o radu najbolјim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, poslata je poruka da država veruje u njih i daje im šansu da unaprede zdravstveni sistem Srbije. Na svečanoj dodeli u Palati Srbija uz Mariju Pantelić prisustvovao je i zamenik direktora Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Milosavljević koji je ovim putem uputio čestitke mladim kolegama koji su kao najbolji dobili priliku da se zaposle i svoje znanje ulažu i unapređuju kroz srpsko zdravstvo jer svi oni u budućnosti predstavljaju stub našeg zdravstva i naše države.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…