U nastavku kampanje „Nađi pravi izbor“, posvećene kontracepciji kod mladih, a povodom Svetskog dana borbe protiv SIDE, održano je predavanje-tribina za učenike treće godine Ekonomske škole. Organizator je bio Dom zdravlja Valjevo, uz podršku Crvenog krsta Valjevo i Zavoda za javno zdravlje Valjevo. Za stotinak učenika Ekonomske škole o metodama kontracepcije i njenom značaju govorio je ginekolog dr Duško Antonić iz Službe za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja, obratila im se i Slavica Petrović iz Službe polivalentne patronaže, dok je Aleksandar Tomić iz Crvenog krsta i JAZAS-a govorio o prevenciji zaraze HIV-om i korišćenju kondoma kao najpouzdanijeg načina zaštite.

Dr Antonić je govorio o vrstama i metodima kontracepcije, istakavši da nijedan način zaštite nije stopostotno siguran, da bitnu ulogu igra i dobro poznavanje partnera, kao i da metode kao što je kondom ujedno predstavljaju zaštitu od polno prenosivih bolesti. Prikazan je i edukativni film iz oblasti prevencije SIDE „Dečko koji se stideo“, podeljene brošure Instituta „Batut“ o reproduktivnom zdravlju i kondomi.

Cilj kampanje je da se istakne važnost odgovornog seksualnog ponašanja i upotrebe različitih metoda kontracepcije, da mladi ljudi kvalitetno budu informisani o svom seksualnom i reproduktivnom zdravlju. Prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, upotreba modernih metoda kontracepcije sprečila bi 308 miliona neplaniranih trudnoća

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …