Talentovana Lajkovčanka Stefana Pakić jedna je od najzaslužnijih za plasman ženske kadetske reprezentacije Srbije na prvenstvo Evrope 2020. u odbojci. Naša reprezentacija sastavljena od odbojkašica rođenih 2004. i mlađih pobedila je na Prvenstvu Balkana u turskom gradu Balikesiru, koje je ujedno i kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo. Izabranice Jove Cakovića superiorno su osvojile turnir, uz samo jedan izgubljeni set, pobedivši Grčku, Rumuniju, Bugarsku i aktuelnog balkanskog prvaka Tursku. U poslednjoj utakmici, odigranoj preksinoć, Srbija je nanela prvi poraz Turskoj i to sa 3:0, a Stefana Pakić je upisala 10 poena. Protiv Grčke ostvarila je 18, protiv Rumunije 16, a protiv Bugarske 9 poena, tako da je drugi poenter naše reprezentacije, posle Aleksandre Uzelac.

Stefana Pakić je rođena 2004. godine i učenik je prve godine Gimnazije u Obrenovcu, gde trenutno nastupa za superligaša TENT. Igra na poziciji primača, visoka je 178 cm. Кarijeru je počela u OК Železničar, od 2016-2018. bila je u pionirskoj selekciji Crvene zvezde, od sezone 2018/19. igra za obrenovački TENT.
Кao kapiten pionirske ekipe OК TENT u maju 2019. podigla je pehar državnog šampiona, dok je u junu iste godine sa kadetskom ekipom osvojila srebrnu medalju na državnom prvenstvu. Trenutno je kapiten kadetske i juniorske ekipe TENT-a i najmlađi igrač prvog tima obrenovačkog superligaša, debitovala je sa 14 godina. Кao član pionirske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji jula ove godine bila je najbolji server i drugi poenter prvenstva. Na Balkanskom prvenstvu 2018. i 2019. godine izabrana je u idealni tim prvenstva i proglašena za najboljeg primača.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …