I ove godine, početak decembra rezervisan je za zvuk gitare u valjevskoj muzičkoj školi. Jedanaesti put, ovog vikenda, MŠ „Živorad Grbić“ organizuje takmičenje gitare za najtalentovanije učenike osnovnih i srednjih muzičkih škola u zemlji i regionu.  I ove godine,  mlade gitariste iz Srbije i Bosanske federacije, koji će nastupati u koncertnoj sali škole, 8. decembra od 10 do 17 časova,  ocenjivaće eminentni žiri sastavljen od vrsnih pedagoga i umetnika na gitari:  prof. Vera Ogrizović (FMU – Beograd), Boško Radojković ( direktor i pokretač Gitar Arta, najznačjnijeg gitarskog takmičenja u ovom delu Evrope) i prof. Milkica Ponjavić ( MŠ „Dr Vojislav Vučković). Valjevsku muzičku školu na 11. VARTU predstaviće 11 učenika osnovne i srednje muzičke škole iz klasa prof. Dragana Nikolića, Miloša Popovića i Luke Jezdića.

 Pored takmičarskog dela, posvećenog gitarskom zvuku učenika, ovogodišnji VART, svojom muzikom kreira i eminentni gitarista Boško Jović solističkim  koncertom koji će se održati u subotu,  07. decembra od 20 časova u sali muzičke škole.. Boško Jović je  sjajni, svestrani umetnik klasične, world i jazz scene. Svoje muzičko obrazovanje započeo je kod Ljubinka Jovića u Zenici, diplomirao u klasi Zorana Krajišnika na MA Istočno Sarajevo te magistrirao u klasi Alexandera Swetea. Uporedo, diplomirao je i na odseku za Etnomuzikologiju MA Sarajevo.

Podjednako uspešan kao pedagog, solista ali i studijski muzičar, nastupa redovno i sa Kamernim simfonijskim orkestrom Zenica, Gudačkim orkestrom “2007” i Sarajevskom filharmonijom.

Posebno se ističe njegova dugogodišnja saradnja sa divom Sevdaha, Amirom Medunjanin, saradnja sa članom čuvenog dvojca „2 Cellos“ Stjepanom Hauserom i lautistom Edinom Karamazovim.

Nastupao je u mnogim zemljama Evrope i Indiji.

Njegov prvi CD „Buđenje“ („Aquarius Records“ Zagreb) je odlično primljen i kod publike i kod kritike.

Od 2013.  promoter je Yamaha gitara i Yamaha Bih Artist.

Na koncertu u Valjevu izvečće popularna dela klasične muzike ali i kompozicije iz opusa Jazz, etno i „world music“ žanra.

Generalni pokrovitelj VARTA  je Grad Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …