U godini kada MŠ „Živorad Grbić“ obeležava 65 godina uspešnog trajanja, finale prethodne nedelje obeležio je veličanstven uspeh dva mladića ostvaren na 69. svetskom trofeju harmonike koje se ove godine održavalo u gradiću Loule u Portugalu.

Vlajko Jovanović, učenik 6. razreda OMŠ u klasi prof. Dušice Timotić ostvario je pobedu u svojoj kategoriji na ovom  prestižnom svetskom takmičenju, a Aleksa Mirković, nekadašnji učenik valjevske muzičke škole a sadašnji student Muzičke Akademije u Istočnom Sarajevu, ostvario je pobedu u kategoriji KOMPOZICIJA.

Svetski Trofej je po svim karakteristikama najjače takmičenje na svetu u oblasti akademske harmonike. Svake godine se održava u drugoj zemlji a ovo 69. po redu, ostaće zapamćeno po učešću mladih izvođača na harmonici iz čak 26 svetskih država. U žiriju, koji je uvek sačinjen od najeminentnijih svetskih pedagoga, ove godine je učestvovala i  prof. Danijela Rakić, jedna od najistaknutijih pedagoga naše zemlje na svetskom nivou, koja smatra da je uspeh naših virtuoza istorijski. I za Valjevo i za Srbiju.

Po njenim rečima, plasman Vlajka Jovanovića, višestrukog 14 – godišnjeg Laureata mnogih svetskih takmičenja, jeste trijumf njegove višegodišnje saradnje sa jednom od najistaknutijih muzičkih pedagoga zemlje, profesorkom Dušicom Timotić. Virtuozan, efektan ali i vrlo rafiniran i izgrađen stil muziciranja jesu produkt dobre komunikacije i iskusnog profesorskog vođenja retkog talenta, što Vlajko bez ikakve sumnje i jeste.

„ Mirkovićeva pobeda ostvarena u  kategoriji KOMPOZICIJA, govori o ozbiljnoj posvećenosti akademskoj harmonici u svim segmentima, kako izvođačkoj tako i kompozitorskoj.“  zaključuje profesorka Rakić.

Ovaj rezultat je svakako jedan od najvećih uspeha MŠ „Živorad Grbić“ u njenoj istoriji i dodatan razlog da ova institucija bude još priznatija i podržana od strane Grada čije ime,  njeni učenici, i bivši i sadašnji, trijumfalno predstavljaju na koncertnom podijumu sveta.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…