Ruski dom Asocijacija za afirmaciju kulture i Grad Valjevo su u nedelju, 03. novembra,  u centru za kulturu Valjevo organizovali Koncert orkestra RIFEJ u Valjevu.

Koncert orkestra ruskih narodnih instrumenata Uralskog Federalnog Univerziteta iz Jekatenburga “Rifej” bio je otvoren i besplatan. Valjevci su imali priliku da uživaju u brojnim atraktivnim numerama, među kojima su se na repertoaru našle Kaljinka, Kaćuša, Podmoskovske večeri, kao i Tamo daleko, koja je u izvedbi orkestra RIFEJ izazvala veliko oduševljenje prisutnih. Nastup je bio propraćen umetničkim programom centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”.

“Zadovoljstvo nam je bilo da gostujemo u Valjevu i izvedemo naš repertoar. Reakcije publike, pre svega na numeru Tamo daleko, ali i druge svetski poznate kompozicije sa narodne izvorne i džez scene, dale su nam dodatnu energiju tokom koncerta. Ovaj događaj jedan je od načina na koji se spajaju srpska i ruska kultura i umetnost i drago nam je da smo bili deo takve manifestacije”, nakon koncerta je izjavio Aleksandar Piljnikov, dirigent orkestra RIFEJ.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…