„Tačno je, sve sam rekao tužiocu. Nemam šta da krijem. Ništa nisam sakrio, ništa slagao, ništa nisam ukrao. Samo sam želeo da istina o poslovanju Krušika izađe na videlo“, rekao je Aleksandar Obradović, naš sugrađanin, za BIRN u svom prvom intervjuu po izlasku iz Centralnog zatvora.

Aleksandar Obradović je uhapšen u sredu 18. septembra nakon što su naoružani specijalci ušli u namensku industriju Krušik, oduzeli od Obradovića njegov poslovni računar, potom ga odveli u stan gde su zaplenili njegov privatni komjuter i eksterne memorije koje su pronašli. Nakon pretresa stana Obradović je prebačen za Beograd.

Tri nedelje ni građani Valjeva ni šira javnost nisu bili obavešteni o hapšenju Aleksandra Obradovića. Način na koji je Aleksandar uhapšen predstavlja puku demonstraciju sile i zastrašivanja drugih, zaposlenih, sindikata i građana koji su znali, a izabrali su ćutanje.

Danas je Aleksandar Obradović, ČOVEK koji je pokazao da postoje građani koji se ne mire sa ćutanjem onih koji bi po Ustavu i zakonu trebalo da štite taj isti Ustav i zakone, u kućnom pritvoru koji mu je produžen, takođe je i suspendovan sa radnog mesta.

Poštovani građani Valjeva, ne smemo dozvoliti da nas „ubije prejaka tišina“.

Naša dužnost je da pomognemo Aleksandru i ne samo Aleksandru, već i drugim hrabrim ljudima, koji ne žele da trpe nepravdu i da se povlače pred nasilnom i kriminalnom vlašću. Aleksandrova pobeda će biti pobeda svih građana koji zele da žive u pristojnoj i uređenoj državi, državi u kojoj se poštuju zakoni, a državni organi rade svoj posao.

Pozivamo Vas da se u ponedeljak 28. oktobra u znak protesta zbog svega što naš sugrađanin Aleksandar preživljava okupljamo prema sledećoj satnici, a u skladu sa vremenom koje imate na raspolaganju:

  • 14h Gradski trg (sledi šetnja do Krušika, ulicama: Karađorđeva, Uzun Mirkova,   Vladike Nikolaja)
  • 14:45h glavna kapija Krušika (konferencija za medije, potom povratak ka Gradskom trgu, ulicama: Vladike Nikolaja, Uzun Mirkova i Karađorđeva)
  • 16 – 17h Gradski trg (potpisivanje peticije)
  • od 17h Gradski trg – MITING
Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …