U sredu, 30. oktobra, u 19.30 časova, u valjevskoj muzičkoj školi Valjevce  očekuje umetnički program  nastao povodom obeležavanja 20 godina prijateljstva između Valjeva i Pfafenhofena. Dve decenije  saradnje ova dva grada, iznedrilo je nekoliko izvanrednih projekata na polju kulture, obrazovanja, ekologije ali i brojne humanitarne akcije od strane Udruženja Društva prijateljstva Valjevo-Pfafenhofen i udruženja “Soziale Sculpture” iz Pfafenhofena.
U sredu, u najavljeno vreme,u holu MŠ „Živorad Grbić“,  valjevskoj publici biće predstavljena izložba fotografija na kojoj su zabeležene poslednje dve decenije ovog lepog, humanog i kreativnog prijateljstva a nakon izložbe i  koncert muzičara Valjeva i Pfafenhofena koji će izvesti muziku slovenskih i nemačkih kompozitora i promovisati CD “Istok-Zapad” kreiran u Pfafenohofenu, u martu ove godine. Ideja da se kroz umetničku muziku prikaže zvuk i osobenost Istočne i Zapadne Evrope ali i istina da najbolje izgledaju i zvuče kroz zajedništvo, realizovana je kroz muziciranje valjevskog dua „MiSS“ ( Suzana Radovanović Perić – violina i Milica Prodanović – klavir) i tria Schiren iz Pfafenhofena ( Anna Marie Daubner – cello, Christiana Sauer – viola, violin   and Stefan Daubner – double bass, piano).

Projekat „Istok – Zapad“ oživljen je kroz koncert pet muzičara u prostoru  kulturnog centra „Kunstlerwerkstatt“ i snimanje kompakt diska u Gradskoj kući u Pfafenhofenu.  Realizaciju projekta  podržalo je  Ministarstvo kulture i informisanja, Republike Srbije.


U programu planiranom za 30. oktobar u valjevskoj muzičkoj školi,  učestvuju Manfred Meyer – predsednik udruženja “Soziale Sculpture” (Pfafenhofen), dr Stefan Daubner – profesor muzike (Pfafenhofen), Dušica Rajevac, profesor Tehničke škole (Valjevo) i trio MiSS  koji čine profesorke MŠ „Živorad Grbić“, mr Snežana Stevanović i Milica Prodanović kao i direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…