Poziv na tribinu UNS-a o medijskoj etici „Novinari ili politički protivnici“
Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva urednike, novinare i zainteresovanu javnost na tribinu o medijskoj etici „Novinari ili politički protivnici”. Tribina će biti održana u sredu, 25. septembra, s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Valjevo (Hol Doma kulture). Na tribini će se diskutovati o primeni novinarskog kodeksa u politički posvađanoj Srbiji, kada se mediji ponovo dele na “naše” i “njihove”, vladine i opozicione, “režimske” i “nezavisne”. Govoriće se o tome da li vlast ima prava da tretira novinare kao političke protivnike, kao i da li novinari imaju prava da se zbog toga ljute.
Novinari će govoriti i da li političari smeju novinarima oštro da uzvraćaju na kritike i/ili uvrede, da li u Srbiji postoje nepristrasni novinari i etičko novinarstvo, kao i kako to izgleda u lokalnoj štampi.
Učesnici tribine su predsednica Suda časti UNS-a i kolumnistkinja „Nedeljnika“ Ljiljana Smajlović, književnik, novinar i član Suda časti UNS-a Muharem Bazdulj, novinarka i urednica portala Кolubarske (kolubarske.rs) Darija Ranković i autor emisije „Govornica“ televizije „Marš“ Mile Perić. Moderator tribine je novinar „Napreda“ Slobodan Ćirić.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …