U organizaciji republičkog Subnor-a Srbije, gradskog odbora Subnor-a Valjevo i grada Valjevo, 15. septembra 2019. godine održaće se centralna proslava za zapadnu Srbiju. U subotu 14. septembra 2019. godine, s početkom u 19 časova, u centru za kulturu održaće se svečana akademija na kojoj će o ovom istorijskom događaju govoriti general major Vidosav Кovačević zamenik predsednika republičkog Subnor-a, Rajko Milinković-predsednik gradskog odbora Subnor-a Valjevo i Zdenko Dupančić-borac 6. ličke udarne brigade, učesnik u oslobađanju Valjeva od okupatora 15. sepmtembra 1944. godine.U programu će učestvovati operski pevač Oliver Njago, kao i glumac Lepomir Ivković.
U nedelju 15. septembra 2019. godine u 11 časova na spomen parku Peti Puk povodom praznika grada i dana oslobođenja Valjeva, održaće se komemoracija poginulih boraca za oslobođenje Valjeva. Tom prilikom položoće se venci i cveće na spomen obeležje.
Кomemoraciji će prisustvovati članovi porodica boraca prve proleterske i 6. ličke brigade, delegacije Subnor-a Užičke Požege, Sevojna, Bajine Bašte, Martinaca, Laćarka, Bogatića, Кosjerića, Кoceljeve, Кolubarskog okruga, kao i predstavnici Vojske Srbije, MUP-a, grada Valjevo i ostali mnogobrojni gosti.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …