MŠ „Živorad Grbić“ je već punih šezdeset pet godina,  jedan od najznačajnijih aktera kulturnog života u Valjevu.

Sa željom da svoj kvalitet  prikaže  i u inostranstvu, ovog avgusta je horski zvuk Valjeva,  valjevska muzička škola  predstavila  takmičarskim nastupom  devojačkog hora srednje škole na međunarodnom  festivalu horova  koji se održavao od 22. do 27. avgusta u Ohridu.

 Na ovom prestižnom evropskom takmičenju koje se održava punih 11 godina,  devojački hor srednje muzičke škole,   pod dirigentskom palicom prof. Milice Stepanović BabaMilkić, u konkurenciji od 28 horova,  osvojio je Drugu nagradu (83.33 poena). Hor je nagrađen i  specijalnom nagradom za najbolje izvedenu zadatu kompoziciju  „Pošla moma na voda“, makedonskog kompozitora, Dragana Suplevskog, kao najbolje interpetiranu na celokupnom takmičenju.

 Takođe, devojački hor MŠ „Živorad Grbić“ je  i najbolje plasirani srpski hor od ukupno četiri hora   koji su  predstavljali Srbiju  na takmičenju.

Važno je napomenuti da je ovo prvo internacionalno takmičenje ovog ansambla ali i prvo inostrano takmičenje velikih ansambala škole u njenoj 65 godina dugoj istoriji, te je ovaj izuzetan uspeh time vredniji i veći.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…