U MŠ „Živorad Grbić“, 28. i 29. avgusta, jedna od najkvalitetnijih srpskih vokala, Tamara Jokić će za učenike MŠ “Živorad Grbić” ali i sve zainteresovane sugrađane uzrasta od 14 do 25 godina realizovati radionicu pevanja “Glas kao instrument” . Kroz rad sa zainteresovanim polaznicima, Tamara će se baviti tehnikom pevanja i analizom pevanja kao jednog od najsnažnijih umetničkih izraza. Cilj radionice je prihvatanje svog zvuka i glasa, tehnički napredak i posmatranje glasa kao instrumenta. Pesme koje pevamo imaju svoje značenje i sve lirske i emotivne aspekte bi trebalo ujediniti sa tehničkim kako bi se postigao potpun muzički i umetnički izraz.

Rođena u Valjevu, gde je kroz muzičku školu, Valjevsku gimnaziju i male lokalne festivale negovala svoje pevanje u raznim oblicima, Tamara Jokić je svoje zvanično muzičko obrazovanje zaokružila na muzičkom koledzu “Berkli” u Bostonu. Prvi javni nastup imala je sa 6 godina, a sa 14 godina je prvi put počela da peva fado muziku, što ju je približilo Iberijskom poluostrvu kao geografskom podneblju i Portugalu kao jednoj svojevrsnoj kulturi.

Preko muzike dolazi do studija portugalskog i španskog jezika koje će studirati u Srbiji i Španiji, a diplomirati na Filološkom fakultetu u Beogradu. Nakon završenih master studija u Beogradu, Studije pevanja na Berkliju počinje u januaru 2017. godine i završava 2019. U poslednjih nekoliko godina nastupala je u Americi i Evropi.

Osim vokalnim izvođenjem, Tamara se bavi i muzičkim istraživanjem raznih geografskih prostora. Od Španije i Portugala, severa Afrike, Balkana i Bliskog istoka, ona dolazi do svog izraza koji podrazumeva muzičko nasleđe svih ovih kultura. U melodije i u tekstove ovih kompozicija, utkane su priče više generacija najrazličitijih naroda koji na kraju krajeva vrlo često pevaju i pripovedaju o istim stvarima: prošlost, budućnost, preci, naslednici, ljubav, spokoj, rat, mir, ljudskost. Sve ono što život čini onakvim kakvim jeste, bez cenzure.
Pored negovanja tradicionalnih muzičkih oblika, Tamara piše i svoju muziku koja je obojena balkanskim i mediteranskim sentimentom.

Radionica će se realizovati kroz individualne i grupne časove u sledećim terminima:
sreda, 28. avgust (12h – 15-h)
četvrtak,29.avgust (11 h – 14 – h)

Svi zainteresovani za učešće u ovom izuzetnom programu, mogu se prijaviti i sve detaljnije informacije dobiti u muzičkoj školi.

e mail: muzika.valjevo@gmail.com
tel: (014) 291 – 535 ( 9 h – 14 h)

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…