Protest se u Valjevu nastavlja i ovog petka (31. maj u 19.30 na Desankinom trgu), jer nemamo pravo da ćutimo na sve što se oko nas događa. Sa nama ovog petka neće ćutati čuveni profesor Fakulteta političkih nauka dr Čedomir Čupić i narodni poslanik Dejan Nikolić.

Kako da ćutimo dok gradonačelnik naš novac nemilice troši na svoje partijske i lične prijatelje na očigledno nameštenim gradskim konkursima za dodelu sredstava iz budžeta? Sme li se biti nem pred bezočnom krađom i vređanjem inteligencije celog jednog grada? Godinama se novcem svih građana finansiraju tzv. turističke manifestacije na koje niko ne dolazi, a koje organizuju isti ljudi bliski gradonačelniku i SNS-u. Kao pečurke posle kiše niču i neke nove organizacije koje odmah dobijaju velike sume novca za besmislene projekte od kojih niko sem njihovih organizatora bliskih SNS-u nije video nikakvu korist. Gladni su i žedni državnog novca i svakodnevno kidišu na kasu koju svi mi zajedno punimo.  Ova vlast je kao najezda skakavaca posle koje ne ostaje ništa.

U gradu koji nema jasan pravac razvoja definisan strateškim i planskim dokumentima novac se troši samo na osnovu ličnih želja i afiniteta gradonačelnika i njegove kamarile. I biće tako sve dok imamo ovakvu vlast. Moramo se izboriti da se naš grad razvija na osnovu dobro formulisanih i javno dostupnih planova razvoja. Ljude kojima su važni isključivo vlast i vladanje moramo zameniti ljudima sa vizijom i željom da grad razvijaju i učine dobrim mestom za život njegovih građana.

Valjevo je grad vrednih i poštenih ljudi, pametnih i sposobnih. Nikada ranije ovaj grad nije imao vlast koja je tako ispod nivoa njegovih građana. Na nama, građanima, je da se pobunimo i pokažemo da ne pristajemo na vlast gorih od sebe. Zato vas pozivamo na još jedan protest #1od5miliona u Valjevu 31. maja u 19.30 časova na Desankinom trgu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …