Studenti i predavači Visoke poslovne škole strukovnih studija ponovo su čistili Divčibare, na tradicionalnoj prolećnoj ekološkoj akciji za uređenje vodeće turističke destinacije valjevskog kraja, koja je prvi put organizovana 2011. godine.

Ovogodišnja jednodnevna “radna akcija” u kojoj je učestvovalo više od 30 studenata i pet profesora VIPOS-a, obuhvatila je prilazni put do Divčibara preko Rajkovića, širi krug od Vojničke česme do Vidikovca i Paljbe, te čišćenje oko objekata u centru naselja, pešačkih staza i prilaza skijalištu. Tokom akcije, uklonjeno je i nekoliko manjih deponija, naročito na putu do Divčibara preko Rajkovića, a vredi istaći da odbačeno smeće, ostalo nakon prvomajskih praznika na deonici Vidikovac-Paljba na veoma nepristupačnom terenu, nije moglo drugačije da bude prikupljeno sem “ručno”, što su učinili naši student i predavači.

Na kraju, u akciji čišćenja Divčibara, prikupljeno je nekoliko desetina velikih džakova najrazličitijeg smeća – od papira, plastične ambalaže do delova odbačene bele tehnike i sanitarija. U dogovoru sa JKP “Vidrak”, koje je podržalo ovu ekološku akciju, njihovi radnici će prikupljeni otpad sa Divčibara odvesti do gradske deponije.

            Kao i tokom prethodnih akcija, na mestima za kampovanje i u blizini pešačkih staza na Divčibarama, studenti i profesori VIPOS-a su postavili plastificirane placate sa upozorenjima da se smeće ne odbacuje van kanti i kontejnera, kao i apelima da se čuva priroda vazdušne banje na Maljenu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…