U Opštoj bolnici Valjevo, danas će  biti izveden operativni zahvat autotransplantacija duge kosti u ortopedskoj hirurgiji. Osim što se taj poduhvat radi u našoj ustanovi, značajno je i to što se ovakva neuobičajena intervencija na dugoj kosti izvodi van tercijarne ustanove. Načelnik ortopedije dr Saša Vukićević, će zajedno sa kolegom dr Aleksandrom Đorđevićem, iskusnim supspecijalistom ortopedske onkologije, izvesti ovaj, medicinski zanimljiv zahvat.

 Dr Đorđević je u svom kliničkom radu posebu oblast delovanja unapredio uvođenjem resekciono-rekonstruktivnih zahvata svih regija lokomotornog aparata osim kičmenog stuba. Operativni poduhvat koji će biti obavljen u našoj bolnici je vid autotransplantacije, a odnosi se na presađivanje manje kosti potkolenice, na mesto kosti podlaktice koja je izmenjena tumorom. U pitanju je slučaj, kod sasvim mladog pacijenta, kojim se na ovaj način spasava zglob šake i omogućava izlečenje.

Na ovaj način se nastavlja duga, uspešna saradnja stručnjaka i otvara mogućnost proširenja i unapređenja palete ortopedskih zahvata u našoj ustanovi kroz stalno osvajanje novih procedura i kontinuiranu edukaciju stručnog kadra.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …