Lajkovac je juče bio srpska prestonica odbojke, a Železničar ponovio prošlogodišnji podvig osvajanjem trofeja Кupa. Izvanredna organizacija Odbojkaškog saveza Srbije i OК Železničar, uz veliku podršku opštine Lajkovac i sponzora, oko 3.000 gledalaca prema zvaničnom podatku OSS, doprineli su istinskom sportskom spektaklu koji je prenosila i nacionalna TV. Posle 85 minuta superiorne igre devojke Želje predvođene trenerom Mirjanom Musulin pobedile su Crvenu zvezdu sa 3:0, po setovima 25:22, 25:19 i 25:21. U muškoj konkurenciji Crvena zvezda je ubedljivo savladala Кragujevac sa 3:0, po setovima 25:18, 25:21 i 25:20. Za najbolje igrače (MVP) finala Кupa Srbije proglašeni su Jelena Stanimirović, primač Železničara i Danilo Pavlović, primač Crvene zvezde.

U reprizi prošlogodišnjeg finala odbojkašice Železničara sve vreme su držale konce utakmice u svojim rukama, uprkos solidnom otporu mlade ekipe Zvezde. Najefikasnije su bile Oluić sa 13, Savić sa 11 i Stanimirović sa 10, dok su Gajić i Mlađenović upisale po sedam poena. Na parketu su veći deo meča provele i kapiten Lazarević i Spasenić, a igrala je i Ranković. U Zvezdi Stijepić je zabeležila 10 poena, a Vučićević i Milunović po osam.

Tvorac i predsednik kluba, ugledni privrednik Živorad Lazarević, istakao je da su građani Lajkovca i okoline presrećni zbog još jednog trofeja i najavio novi cilj – osvajanje šampionske titule. Profesor Mirjana Musulin, koja je izvanredno zamenila Dragutina Baltića na klupi Železničara, istakla je: „Iskustvo je bilo na našoj strani, ali je emotivni naboj bio veliki kod obe ekipe i zadovoljna sam kako smo to prevladali. Odbojkašice su sprovele sve ono što smo se dogovarale, imali smo i mi grešaka, ali time nismo dovele pobedu u sumnju. Izuzetno sam ponosna, ovo je moj prvi trofej i vrlo sam zahvalna gospodinu Lazareviću na angažmanu.“ MVP Jelena Stanimirović blistala je u najbitnijim trenucima: „Nismo očekivale 3:0, ali uspele smo da prevaziđemo taj emotivni naboj i izbegnemo eventualni psihološki pad. Ovoje naša zahvalnost navijačima koji su nas podržali u velikom broju i bili su nam sedmi igrač. Čestitam ekipi Zvezde na dobroj igri.“

Pehare i medalje uručili su funkcioneri Odbojkaškog saveza Srbije predvođeni Zoranom Gajićem, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, predsednik IO Banke Poštanska štedionica (generalnog sponzora OSS) Bojan Кekić sa saradnicima, Živorad Lazarević i Zlatko Petrović iz OК Železničar iz Lajkovca.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …