Shvatajući kao dužnost i obavezu da uvek budu uz narod kada je obespravljen i ugrožen kršenjem osnovnih ljudskih i građanskih prava i sloboda, kada se urušavaju demokratske institucije društva i srpsko pravosuđe, a pravna država dezintegriše i ustupa mesto partijskoj državi, advokati – članovi Odbora advokata Valjeva podržavaju građane u opravdanim protestima koji traju u Republici Srbiji.

Advokati – članovi Odbora advokata Valjeva upozoravaju da su u Republici Srbiji ugroženi najvažniji stubovi moderne demokratske države, inače evolucijama i revolucijama temeljeni vekovima.

Suprotno ustavnoj podeli, sva vlast u Republici Srbiji, kako izvršna tako i zakonodavna i sudska, koncentrisana je, kao neograničena moć, u funkciji predsednika države.

Ugrožena su osnovna ljudska prava na nepovredivost doma i privatnost sa elementima represije. Кroje se zakoni po meri faktičke moći i u interesu instrumenata sile vlasti. Ugroženi su srpska državnost i Ustav Republike Srbije.

Zbog svega navedenog advokati – članovi Odbora advokata Valjeva smatraju da je svaki vid borbe za zaštitu temeljnih društvenih vrednosti legitiman i potreban društvu koje namerava da napreduje, pri čemu je obaveza advokature da bez izuzetka stane u odbranu osnovnih vrednosti na kojima takvo društvo mora da počiva iz koga građani crpe osećaj i pravo lične slobode i zaštićenosti.

Advokati – članovi odbora advokata Valjeva očekuju da će narodni protest koji je u toku doprineti ostvarivanju pretpostavki za demokratsku reorganizaciju društva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …