U sredu 6. februara od 9.30 časova, u okviru projekta City Walk, u obdaništu „Vidra“ (Gradac) biće odigrana pozorišna predstava za stotinak predškolaca. Predstava je edukativnog karaktera, namenjena bezbednosti najmlađih u saobraćaju, a izvešće je pozorišna družina iz Beograda.
Forma dečje predstave će na prijemčiv i zabavan način najmlađem uzrastu predstaviti osnovne saobraćajne lekcije i važnost poštovanja pravila u saobraćaju. To se, pre svega, odnosi na namenu saobraćajnih površina, prelazak ulice na obeleženom pešačkom prelazu sa i bez semafora, mesta koja su bezbedna za igru i slično. U ovom periodu deca postepeno počinju da se osamostaljuju kao pešaci na kraćim poznatim relacijama, pa im znači svaka edukacija o ponašanju u saobraćaju.
Grad Valjevo je uključen u projekat „City Walk – Gradovi za pešake“, koji se realizuje u okviru Inter-regionalnog dunavskog transnacionalnog programa, podržanog od Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Ukupna vrednost celokupnog projekta je 2,38 miliona evra, od čega vrednost projekta koja se odnosi na grad Valjevo iznosi 135.400 evra. Projekat sprovodi konzorcijum od 17 partnera iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Češke Republike, Austrije i Srbije, sa namerom uspostavljanja i širenja pešačkih zona, pešačkog i biciklističkog saobraćaja u gradovima dunavskog regiona. Projekat pomaže gradovima da smanje emisiju izduvnih gasova i buku, postanu bezbednija i bolja mesta za život, da povećavaju ulogu aktivnog transporta poput hodanja i prevoza biciklom. Projekat takođe promoviše zdrave stilove života.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …