U prvom susretu šesnaestine finala Кupa Evrope (Кup CEV) za odbojkašice sinoć je u Lajkovcu rumunski „Stince Bakau“ savladao „Železničar“ sa 3:2, po setovima 20:25, 25:22, 25:21, 13:25 i 15:10. U prepunoj Hali sportova, oko 1000 gledalaca uživalo je u kvalitetnoj odbojci i neizvesnom meču.

Sastav Dragutina Baltića odlično se nosio sa jakim internacionalnim timom „Stince“. Motivisane i nošene publikom, domaće odbojkašice su u prvom setu preokrenule rezultat sa 18:20 na 25:20. Drugi set je bio izjednačen, ali su Rumunke na kraju bile fokusiranije, da bi treći set vodile sve vreme. „Želja“ je neočekivano lako dobio četvrti set, sa velikom razlikom. Međutim, pod pritiskom pobede u tajbreku dolazi do psihološkog pada koji se najviše ogleda u pet uzastopnih grešaka iz servisa i „Stince Bakau“ dobija peti set i meč.

Najefikasnije kod Lajkovčanki bile su Oluić i Lukić po 16 poena, Savić 15 i Mlađenović 14, a kod Rumunki Filipas sa 20 i Кoleva sa 15. Revanš je 5. decembra od 16 časova. Uprkos prednosti tima iz Bakau u visini i međunarodnom iskustvu, „Železničar“ je sinoć pokazao da je ravnopravan protivnik i da ne putuje u Rumuniju bez šansi za dalji plasman.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…