Akademija povodom Međunarodne nedelje Gluvih koja će se održati 27. septembra u 12 časova u Muzičkoj školi “Živorad Grbić”.

Svetska Federacija Gluvih preporučila je 1957. godine nacionalnim organizacijama Gluvih da se obeležava “Dan Gluvih”. Tu preporuku su usvojile sve asocijacije i savezi i organizacije Gluvih, pa je sa obeležavanjem Međunarodnog dana Gluvih u celom svetu počelo 1958. godine. Kasnije je “Međunarodni dan Gluvih” prerastao u “Međunarodnu nedelju Gluvih” sa velikim brojem različitih aktivnosti i manifestacija.

Međunarodnu nedelju Gluvih obeležavaju Gluvi širom sveta poslednje nedelje septembra meseca. Ukupno 133 nacionalna udruženja Gluvih organizuju marševe, debate, kampanje i sastanke kako bi naglasili specifične teme ljudskih prava koje zaslužuju pažnju lokalnih i nacionalnih organa vlasti, uključujući donosioce odluka, širu javnost i medije.

Svrha Međunarodne nedelje Gluvih je okupljanje, ujedinjenje i prikazivanje jedinstva gluvih osoba ostatku sveta. Međunarodna nedelja Gluvih pored toga, podiže solidarnost među Gluvima i podržavaocima, i predstavlja način za podsticanje širih napora za promovisanje prava gluvih ljudi.

Tema ovogodišnje Međunarodne nedelje Gluvih je “Sa znakovnim jezikom svako je uključen”.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …