Posle letnje pauze u subotu je Dom zdravlja nastavio preventivne sistematske preglede za valjevske kolektive. Akcija se, na inicijativu Službe polivalentne patronaže, sprovodi već tri godine i dala je odlične rezultate. Ove i naredne subote rade se preventivni pregledi za kolektiv Osnovne škole „Milovan Glišić“ iz Valjevske Kamenice. Pregledano je 17 zaposlenih, narednog vikenda planirano je njih 20.
Služba polivalentne patronaže izmerila im je nivo šećera, holesterola i triglicerida, telesnu masu i visinu, izračunala bodimas indeks, uz popunjavanje preventivne karte. Za ženski deo kolektiva održano je kratko predavanje o samopregledu dojke. Svi su prošli opšti pregled lekara uz kontrolu pluća i krvnog pritiska, ultrazvuk stomaka, a žene i pregled u Ginekološkoj službi.
Službenici sa parametrima ili zdravstvenim pokazateljima koji odstupaju od dozvoljenih posavetovani su da se obrate svom izabranom lekaru i urade dodatne biohemijske analize. Ako se utvrde ozbiljnije zdravstvene promene ili se posumnja na njih, Dom zdravlja povezuje pregledane sa specijalistima sekundarnog nivoa radi dopunske dijagnostike.
Ustanove i preduzeća, javna ili privatna, zainteresovana za ovakvu besplatnu kontrolu zdravlja svojih zaposlenih mogu se javiti Službi polivalentne patronaže na telefone 014/315-00-78 i 064/8321-992.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …