U četvrtak 19. aprila 2018. godine u 18 časova u Ogradnoj galeriji (na ogradi Doma vojske) je otvaranje izložbe “Psihosocijalni Art rad” udruženja Karitas.

Karitas Valjevo radi u Centru za azil u Bogovađi od oktobra 2016. godine s timom domaćih i međunarodnih operatera, pružajući psihološku podršku, animaciju i interkulturalne aktivnosti. Cilj ovih aktivnosti je poboljšanje kvaliteta vremena koje ljudi provode u Centru u Bogovađi, psihološka podrška najosetljivijim migrantima kao i međusobno upoznavanje , prihvatanje – pripadnika različitih nacija kao i zemlje domaćina – Srbije.

Za aktivnost ‘’Psihosocijalni Art rad’’ koja se realizuje u kampu Bogovađa, u okviru Karitas projekta Psihosocijalne podrške migrantima, može se reći da su pomogle i pomažu migrantima na više načina: kreativno provođenje vremena, olakšavaju ‘’nošenje’’ s psihološkim i emocionalnim stresom življenja u kampu, razvijaju osećanje zajedništva s drugim migrantima deleći svoju kulturu s drugima, stvaraju most između migranata i domaćina, razvijaju ponašanja koja podstiču psihosocijalno zdravlje, olakšavaju proradu pitanja trauma, porodičnih problema, nacionalnih konflikata, smanjuju anksioznost i izolaciju…

Izložba će u Ogradnoj galeriji stajati mesec dana.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …