Prezentacijom akreditovanih master strukovnih studija za goste, poslovne partnere i saradnike, Visoka poslovna škola strukovnih studija obeležila je Dan škole i 38-mu godinu uspešnog postojanja i rada.

Pozdravljajući goste na svečanosti u amfiteatru škole, direktor valjevske državne visoke škole dr Mlađan Vićentić je predočio da je VIPOS uspeo da ostvari većinu strateških ciljeva postavljenih pred sebe, u periodu od prošlog Dana škole.

“Tu pre svega mislim na akreditaciju studijskog progama na višem nivou studija, drugi stepen visokog obrazovanja, i to među prvih pet visokih škola u Srbiji.  Po prvi put u Valjevu, na državnoj visokoobrazovnoj instituciji , deca iz našeg grada i naravno i  okolne, ali i drugih gradova u okruženju, imaće mogućnost da studiraju  na master strukovnim stidijama. Takođe, za ovih godinu dana akreditovali  smo dva studijska programa na osnovnim studijama:  Poslovnu ekonomiju i Poslovnu informatiku, ali su oni u odnosu na prethodnu akreditaciju u značajnoj meri inovirani i izmenjeni u smislu uvođenja novih stručno aplikativnih predmeta vezanih za struku, kao u uvođenje novih modula i podmodula.  Tu pre svega mislim na proširenje modula mraketing i trgovina sa turizmom i akreditaciju potpuno novog modula: Agrarna ekonomija i ruralni razvoj. Studijski program Polovna informatika je još više inoviran i unapređen uvođenjem potpuno novih predmeta, pre svega iz oblasti programiranja”, naveo je dr Vićentić.

On je dodao da je VIPOS unapredio i postojeći sistem za daljinsko studirnje, pošto je VIPOS jedna od retkih, ne samo visokih škola već i fakulteta u Srbiji, koji ima akrediovanu  tu vrstu studija. Ciljevi državne škole ekonomije i informatike u narednom period, kako je rekao, biće, između ostalog, povećenju kvaliteta nastavnog procesa i efikasnosti studiranja, kao i akreditovanje potpuno novog studijskog programa iz oblasti informatike i informacionih tehnologija.

Koordinator master strukovnog programa Poslovna ekonomija i informatika Vesna Marković podsetila je da je on koncipiran u saradnji sa nekolicinom valjevskih preduzeća i institucija, koje traže tako obučene stručne kadrove.

„ U prvoj godini master studija studenti će imati pet obaveznih predmeta, a u drugoj izbornu grupu predmeta, kako bi se svaki student profilisao za oblast koju želi. Završni master rad bi obavezno bio istraživanje ili rešavanje konkretnog problema u nekoj kompaniji ili instituciji”, rekla je Vesna Marković.

Inače, u prvoj generaciji master strukovnih studija VIPOS upisuje 50 studenata, koji će po završetku tih dvogodišnjih studija imati 300 ESP bodova i zvanje master strukovni ekonomista.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …