U četvrtak, 22.062017. sa početkom u 17 časova u svečanoj sali OŠ “Nada Purić” u Valjevu održaće se svečana dodela nemačkih jezičkih diploma učenicima osmih razreda iz valjevskih osnovnih škola. Ukupno 21 učenik iz OŠ “Nada Purić”, OŠ „Andra Savčić“, OŠ „Desanka Maksimović“ i OŠ „Stevan Filipović“ Divci je 5. juna 2017. polagalo i uspešno položilo ispit za nemačku jezičku diplomu – nivo A2. Ova diploma priznata je na nemačkom govornom području kao zvanični dokaz o poznavanju nemačkog jezika.

Koordinator DSD projekta je Ivana Vujić, profesor nemačkog jezika u OŠ „Nada Purić“ i Medicinskoj školi.

Ovaj projekat doprinosi popularizaciji nemačkog jezika u školama, koji je već duži period jedan od najtraženijih jezika na tržištu rada, doprinosi umrežavanju i međusobnoj saradnji škola kako u zemlji tako i u inostranstvu, doprinosi razmeni znanja i dobre prakse iz nastave stranog jezika, doprinosi razvijanju svesti kod dece o važnosti posedovanja jezičkih kompetencija. Učenici imaju priliku da se upoznaju sa kulturnim i istorijskim baštinama zemalja nemačkog govornog područja….
Prednosti posedovnja ove diplome su višestruke. Ona omogućava učenicima bolje profesionalne šanse, jer je poznavanje stranih jezika veoma važno kako za dalje obrazovanje tako i za buduću profesiju i karijeru.
Svi zainteresovani učenici, koji u školama redovno pohađaju nemački jezik, ovu diplomu o poznavanju nemačkog jezika mogu steći u školi bez ikakavih dodatih troškova.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …