U Istraživačkoj stanici Petnica danas je održan seminar za nastavnike i učenike osam škola iz oblasti robotike. Ove škole su i dobitnici Lego edukativnih robotskih paketa.

U okviru podrške školama radi inoviranja nastavnih sredstava i metoda za izabranih osam osnovnih i srednjih škola Mačvanskog i Kolubarskog okruga održan je seminar posvećen korišćenju i programiranju robota iz Lego edukativnih paketa.

„U ovom pilot projektu izabrano je osam aktivnih škola, a izabrani učenici i nastavnici su imali priliku da sa poznatim stručnjacima iz oblasti automatike, robotike, elektronike i programiranja nauče kako sastaviti svog robota i isporgramirati njegove funkcije.“ – kaže Nikola Božić, programski direktor Istraživačke stanice Petnica.

Svaka od ovih osam škola na poklon je dobila edukativni Lego paket sa pratećim softverom i literaturom. Vrednost donacije za svaku školu, uključujući obuku, je oko 1000 evra, a ukupna vrednost projekta je 8000 evra.

Pokretači ove inicijative i donatori su Rotari klubovi Valjevo i Šabac, i Elektronski Rotari klub. Podršku projektu je dao i Kreativni centar.

Narednih meseci će ove škole u okviru redovne nastave i vanškolskih aktivnosti pokrenuti više učeničkih projekata.

Istraživačka stanica Petnica nastavlja sa organizacijom programa obuke za nastavnike, studente i učenike u 19 naučnih oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka. Zahvaljujući ovom projektu pokreće se oživljavanje laboratorija po školama, kako bi đaci imali dobre uslove da se upoznaju sa naukom.

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …