„Najvažnije je direktno ulaganje u razvoj turizma i infrastrukture u turističkim mestima. Bavićemo se rešavanjem problema kanalizacije na Divčibarama, kao i putnom mrežom. Među prvim projektima koje ćemo realizovati biće izgradnja trim staze, vidikovca i biciklističke staze na Divčibarama. Turisti žele kvalitetnu uslugu i ponudu, a to nije izvodljivo bez finansinskih ulaganja“, naglasio je ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić prilikom posete štandu grada Valjeva i Turističke organizacije Valjeva na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.
Ministar Ljajić je ovom prilikom dogovorio sa gradonačelnikom grada Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem i predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem, da u najskorije vreme poseti Valjevo i Mionicu kako bi dogovorili konkretne korake u vezi ulaganja u razvoj turizma na Divčibarama i u Banji Vrujci.
„Valjevo i ceo region, zajedno sa Divčibarama, Mionicom i Osečinom predstavljaju jedinstvenu zajedničku tirustičku destinaciju. To je jedna od 18 prioritetnih destinacija u našoj Strategiji razvoja turizma i sa gradonačelnikom Valjeva i predsednikom opštine Mionica smo dogovori vrlo brzo posetu kako bi videli šta možemo da uradimo, pre svega kako da pokrenemo Divčibare, kako da iskoristimo potencijale koje ima Mionica sa Banjom Vrujci. Moramo dodatni napor da uložimo kako ti dragoceni prirodni resursi ne bi ostali samo potencijali, već da ih pokrenemo i ostvarimo turistički promet. Moramo učiniti sve kako bi doprineli rastu turističkog prometa na nivou cele Srbije“, rekao je ministar Ljajić.
Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović tokom posete Sajmu turizma i štandu Valjeva, ocenio je da je na jednoj ovakvoj manifestaciji važno videti ponudu drugih gradova i zemalja, ali da je najvažnije turističku ponudu valjevskog kraja podići na viši nivo.
„Najviše me zanima šta mi možemo da ponudimo Srbiji i Evropi. Valjevo ima šta da ponudi, pre svega Divčibare, a mi kao lokalna samouprava smo bacili akcenat na Divčibare. Nedavno smo boravili u Nemačkoj, zamenik gradonačelnika i ja gde smo razgovarali u vezi konkretnih projekata kada su fondovi ekologije Evropske unije u pitanju, sa posebnim akcentom na Divčibare. Nama je cilj da što pre uradimo infrastrukturu na Divčibarama, pre svega kanalizacionu mrežu. To je jedan od najznačajnijih projekata i ako to budemo uspeli da počnemo u ovoj godini, to će biti značaja korak. U planu je otvaranje još jedne ski staze na Divčibarama koja će imati kategoriju plave staze i biti pogodna za početnike. Kada govorimo o turističkoj ponudi Valjeva ona je bogata, tu su naši manastiri, venac valjevskih planina, ali i reka Gradac. Valjevo je grad koji ima dobar geografski položaj i zato moramo zauzeti dominantno mesto u Zapadnoj Srbiji. Postoji inicijativa i da se oformi regionalna turistička organizacija, a posebnu pažnju u narednom periodu ćemo posvetiti razvoju zdravstvenog turizma“, istakao je gradonačelnik Gvozdenović u izjavi medijima na Sajmu u Beogradu. On je dodao i to da će Jovan Memedović, novinar RTS-a, 4. marta na Gradcu snimati emisiju o reci koja je po mnogo čemu jedinstvena u Srbiji, što je još jedna prilika za kvalitetnu promociju dragocenih prirodnih resursa Valjeva.
39. Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji je ove godine okupio preko 1100 izlagača iz 56 zemalja, trajaće do 26. februara. Na izuzetno posećnom štandu Valjeva predstavljena je turistička ponuda našeg kraja sa akcentom na Divčibare, a svoju ponudu smeštajnih kapaciteta predstavili su i hotelijeri sa Divčibara: hotel Heba, vila Plamenac, hotel Divčibare.

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…