Izgradnja puta M-4 jedna je od najznačajnijih investicija kojom se može uticati na brži i intenzivniji razvoj Grada, istakli su privrednici na četvrtoj sednici Saveta za praćenje privrednih kretanja na području grada Valjeva. O najvažnijim investicionim ulaganjima u 2017. godini, o proširenju Industrijske zone, prioritetima u oblasti turizma, o subvencijama za poljoprivredu, o formiranju Međuregionalnog informacionog centra, kao i o prioritetima u oblasti smanjenja aerozagađenja, govorili su pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić i načelnica Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove Tijana Todorović.
O putu M-4 i razvojnim šansama realizacijom ove značajne investicije, govorio je Zoran Stanković, vlasnik i direktor GP „Greda“. On je ovom prilikom naglasio da je to šansa koju grad Valjevo ne bi trebalo da propusti. Predsedavajući sednice, zamenik predsednika Saveta, Desimir Tadić, vlasnik i direktor trgovinskog preduzeća „Europrom“ pokrenuo je ovom prilikom pitanje velikog aerozagađenja u Valjevu uz ocenu da se što pre identifikuju svi zagađivači u Gradu. Zaključeno je da se već za narednu sednicu Saveta, koja bi trebalo da se održi ovog meseca, na dnevnom redu nađe tema „Aerozagađivači u Valjevu, mere i aktivnosti za smanjenje“.
Na sednici Saveta predloženo je, između ostalog, da se tokom 2017. godine razgovara o nekoliko aktuelnih privrednih tema kao što su Industrijska zona, javno-privatna partnerstva, porez na imovinu sa aspekta zoniranja, značaj izgradnje puta M-4, ali i o ulaganju u razvoj poljoprivrede.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …