Održana je treća sednica Saveta za praćenje privrednih kretanja na području grada Valjeva kojoj je prisustvovao gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, načelnik Kolubarskog upravnog okruga Goran Milivojević, pomoćnici gradonačelnika Miroslav Pimić i Saša Simić, predsednik Saveta za praćenje privrednih kretanja na području grada Valjeva Aleksandar Rajevac, izvršni potpredsednik RPK Valjevo Petar Nikolić, predstavnici Grada, Regionalne privredne komore i privrednici, članovi Saveta za praćenje privrednih kretanja.
Za novog zamenika predsednika Saveta, od predstavnika Grada, izabran je Miroslav Pimić, pomoćnik gradonačelnika.
Članovima Saveta obratio se gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović i zahvalio privrednicima na učešću na sednici. On je ovom prilikom izrazio je spremnost da se sastanci Saveta češće održavaju i da se na njima otvoreno raspravlja o najvažnijim lokalnim privrednim temama.
Privrednici su upoznati sa odlukama koje su od značaja za privredu, a odnose se na Odluke o prosečnoj ceni kvadratnog metra odgovarajuće nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2017 godinu, kao i na cene vode i kanalizacije.
Privrednici su konstatovali je da su na prethodnoj sednici pokrenute mnoge inicijative, ali da većina od njih tek treba da bude realizovana.
Članovi Saveta, privrednici ukazali su na brojne probleme sa kojima se suočavaju u svom poslovanju i zatražili veću efikasnost u iznalaženju rešenja. Pri tome je iskazana spremnost da se priča o javno – privatnom parterstvu, kao i o drugim temama koje mogu doprineti ekonomskom razvoju Grada i poboljšanju uslova poslovanja na lokalnom nivou.
Jednoglasno je ocenjeno  da je za bolje rezultate neophodno da se Savet sastaje češće, a zaključeno je da se sednica Saveta održava svakog meseca.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…