Sređivanje drvoreda počelo je danas radovima na prevršavanju platana u Ulici Vuka Karadžića, od spomenika Vuku do Valjevske gimnazije. Prevršavanje je naziv za okresivanje grana na visokim stablima, čije velike krošnje oštećuju oluke i crepove okolnih kuća i zgrada u ovoj ulici. Planirano je da ovaj posao traje tri dana, nakon čega se prelazi na sređivanje drvoreda u Sinđelićevoj, Knez Mihailovoj i Hajduk Veljkovoj ulici. U planu je i uklanjanje obolelih stabala u gradskim naseljima. Planirano je da se jesenji poslovi na drvoredima u gradu završe za dvadesetak dana.
„Sečenje grana u Ulici Vuka Karadžića, koja je jedna od prometnijih ulica u gradu je zahtevan i rizičan posao, zbog velikog broja automobila i pešaka, pa postoji opasnost da dođe do povređivanja ljudi i uništavanja privatne imovine. Zato je ovaj posao precizno planiran i sprovodi se uz asistenciju velikog broja radnika i Komunalne policije“, rekao je Dragan Mojsilović, inženjer zaštite bilja u Gradskoj direkciji.
On je dodao su platani u ovoj ulici veoma visoki i stari skoro 60 godina i mada nisu pogodni za ovakvu ulicu i uske trotare, neće se potpuno seći, već se svakih pet godina okresuju grane.
„Platan je robusno drvo, a njegove velike krošnje, koje rastu i do 20 metara, ugrožavaju stambene objekte koji su na dva metra od drveća, tako da grane ulaze u oluke, padaju na crep i zaista stanarima i vlasnicima tih objekata prave probleme, ali ugrožavaju i bezbednost“, rekao je Mojsilović.
„Ovih dana smo završili ozelenjavanje grada, što je oko 450 novih sadnica širom grada“, rekao je Dragan Mojsilović. On je saopštio da su drvorede dobile i neke nove lokacije, poput novoizgrađene staze od mosta preko Kolubare do mosta u Gradcu, kao i leva strana Užičke ulice. Nova stabla su posađena u Novom naselju, gradskim naseljima „Zbratimljeni gradovi“, „Milorada Pavlovića“, „Milivoja Bjelice“, „Sretena Dudića“, u Naselju Oslobodioci Valjeva, na Petom puku, Jadru, kod Kule Nenadovića, u Hajduk Veljkovom bloku, na Pećini, uz reku Ljubostinju, na Novom groblju i na parkingu SRC Petnica.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …