Književno veče Vanje Bulića
U organizaciji Gradske biblioteke Lajkovac, u utorak 1. novembra od 18 časova, u velikoj sali Gradske kuće, održaće se književno veče Vanje Bulića. Sa poznatim novinarom i piscem razgovor će voditi Karlo Astrahan.
Predstava „Metar i po do Cezara“
U sredu 2. novembra u 20 časova u sali KC“Hadži Ruvim“ biće izvedena pozorišna predstava „Metar i po do Cezara“. Uloge tumače Vesna Stanković, koja je i reditelj predstave, Lepomir Ivković i Jasmina Stoiljković. Komad je iz produkcije „Balkan novi pokret“.
„Ovo je komad koji se bavi našom stvarnošću, našim brigama i problemima, našim naravima. A sve to kroz posebnu prizmu te je zbog toga predstava urnebesna komedija. U sat i 20 minuta duboko ulazimo u jednu tipično srpsku porodicu u zemlji koja je u tranziciji. Muž kome je jedina nada za veliko bogatstvo kopanje po arheološkim iskopinama i ostataka rimskog Viminacijuma. Srpski Indijana Džons umesto Cezarovog groba, koji mu “stalno beži za metar i po”, nailazi na mladu, zgodnu Rimljanku. Tu počinje zaplet koji nas vodi u paralelne svetove starog Rima, naših savremenih priča i snova.“

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …