U četvrtak, 27. oktobra sa početkom u 19:30h u Holu Centra za kulturu biće održan koncert Muzički kolaž na kome će nastupiti “TRIO AMOROSSO”.
PROGRAM
1. G. F. Hendl : „Sarabanda“
(odlomak iz svite br.11)
2. Č. Godard : „Minonjete“
3. J. Hajdn: ,,Minuet“
(odlomak iz simfonije br.103)
4. H. Žis : Amarilis gavota Luis XIII
5. L.V.Betoven : ,,Alegreto”
(odlomak iz VII simfonije)
6. J. Hajdn: ,,Andante“
(odlomak iz simfonije br. 94)
7. S.Sans: ,,Labud”
(Karneval životinja)
8. A. Dvožak: Slovenska igra ,,Dumka”
9. J. Brams: Mađarska igra br.6
Trio AMOROZO je svoju koncertnu aktivnost započeo 2011. godine kao prvi nestandarni sastav, a činile su ga violina, flauta i klavir. Tri profesorke valjevske muzičke škole Aleksandra Milivojević (violina), Nevena Nikolić (flauta) i Milica Prodanović (klavir), došle su na ideju da oforme kamerni sastav koji valjevska publika do tada nije imala priliku da čuje i koji je ubrzo pobrao simpatije publike. Imale su brojne nastupe kako u Valjevu tako i šire. Objedinile su muziku cele Evrope na svom repertoaru i ostvarile dva uspešna projekta pod nazivom ,, Put muzike kroz Evrpu“.
Početkom 2015.god. trio nastupa u nešto izmenjenom sastavu nastavljajući da neguje duh klasične muzike u gradu što je i njegov osnovni cilj kao i da širi i obogaćuje kulturne vrednosti grada. Čine ga takođe profesorke pomenute muzičke škole Aleksandra Milivojević Jocić ( violina), Danica Rašković ( violončelo) i Milica Prodanović (klavir). Sa već prepoznatljivim zvukom i uvek svežim i odabranim kompozicijama, već šest godina trio je deo svih gradskih manifestacija.
Do sada su u novom sastavu imale više zapaženih nastupa, ,,Uskršnji koncert“ u Centru za kulturu Valjevo,koncert povodom 29.Tešnjarskih večeri u M.Š. ,,Živorad Grbić“,gostovanje u popularnoj emisiji ,,Žikina šarenica”,projekat „Tri boje zvuka“ ,kojim su predstavile , najpopularnije kompozicije klasične muzike, različitih stilova. Takođe su imale zapažene nastupe u Lajkovcu, Osečini i Lazarevcu. U drugom projektu ,,Muzički kolaž” predstaviće odabrane i najiteresantnije kompozicije simfonijskih, orkestarskih, baletskih dela i operskih arija.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …