U četvrtak, 20. oktobraod 12.00 do 16.00 časova, u hotelu Grand u Valjevu biće održan deseti Sajam preduzetništva, koji se organizuje u okviru projekta „Šansa za novi početak“.
 
Na Sajmu će biti predstavljeno oko 200 konkretnih preduzetničkih ideja za pokretanje posla, koje su razvrstane po visini investicije, kao i po delatnostima na: proizvodnju, usluge, trgovinu i poljoprivredu.
 
„Šansa za novi početak“ je projekat za razvoj preduzetništva, koji su u novembru prošle godine pokrenuli Srpska asocijacija menadžera (SAM) i agencija DNA Communications, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).Predstojeći sajam u Valjevuse organizuje uz veliku podršku Grada Valjeva, Regionalne privredne komore Valjevo, kao i brojnih lokalnih partnera koji se bave preduzetništvom.
 
U okviru sajma biće organizovana i edukativna predavanja na temu preduzetništva, a posetioci će moći i da se informišu o načinu na koji mogu da dođu do sredstava za podršku malim privrednicima.
 
Svoje programe podrške preduzetništvu, finansijske i edukativne, izložiće i deset lokalnih partnera, koje mogu da pomognu budućim preduzetnicima da realizuju svoje poslovne ideje. Svim posetiocima sajma će biti predstavljeni osnovni izazovi preduzetništva, uspešne priče preduzetnika koje su svoje inicijative pokrenuli, kao i organizacije i instituacije kojima se mogu obratiti za dalje informacije i savete u svom gradu.
 
Cilj projekta  je da podigne razvoj preduzetničke svesti kod mladih, ali i da pokrene i podrži sve radnike preduzeća u restrukturiranju, koji žele da pokrenu sopstveni biznis, sami, sa članovima svojih porodica, ili udruženi i da im projekat u tome pomogne idejama, informacijama, predlozima, preporukama i podrškom.
 
Do sada je održano devet sajmova preduzetništva i to u Nišu, Kruševcu, Subotici, Somboru, Kragujevcu, Leskovcu, Užicu, Beogradu i Čačku gde je zabeleženo veliko interesovanje građana.
 
Svi posetioci Sajma će dobiti besplatne savete i materijale o tome šta je sve potrebno za pokretanje biznisa, kako mogu da smanje rizik i kolika su neophodna početna sredstva.
 
Ulaz na sajam je besplatan.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…