U četvrtak, 6. Oktobra, s početkom u 19.30 časova u MŠ „Živorad Grbić“ počinje ovogodišnja koncertna sezona „Vreme je za klasiku“. U periodu od oktobra do juna u svečanoj  sali škole koncertiraće najrenomiraniji srpski muzičari ali i profesori i bivši učenici valjevske muzičke škole. Prvi koncert ove sezone, muzička škola posvećuje svojim najmladjim djacima prvacima i na njemu će zasvirati profesori škole sa svih odseka ali i harizmatični ansambli koji čine učenici, hor osnovne muzičke škole, ansambl flauta „Flautisimo“ i kamerni gudački orkestar „FENIKS“. Koncert dobrodošlice je i deo programa ovogodišnje Dečje nedelje, ali je po programskoj koncepciji vrlo prijemčiv  svim generacijama  i samim tim i koncert dobrodošlice svoj valjevskoj publici koja voli klasiku, tvrdi direktorka škole mr Suzana Radovanović – Perić.
„Programi koji profesore škole izmeštaju iz učionice na koncertni podijum su uvek najpopularniji u našem kolektivu. Imamo tu sreću da je većina profesora i dalje svirački vrlo aktivna i raspoložena za koncertiranje a neki od njih su pored profesorske uspešno izgradili i izvodjačku karijeru te je Koncert Dobrodošlice  svakako prilika da i učenici škole ali i valjevska publika vidi najlepše lice MŠ „Živorad Grbić“ tvrdi Suzana Radovanović – Perić. „Uvek je atmosfera na bini  inspirativnija kada je podelimo sa svojim učenicima a sam doživljaj koncerta kompletniji i emotivniji jer u tih pedesetak minuta publici prenesemo priču koju gradimo čitav svoj profesionalni život. Verujemo da su ovakvi koncerti idealan način da pozovemo publiku i na ostale programe koji ih očekuju do juna 2017.  u našoj koncertnoj ponudi ali i predstavimo kroz muziku i sve naše izraze, ljudske, pedagoške, izvodjačke.
I ako je „Koncert dobrodošlice“ simbol početka nove školske godine u MŠ „Živorad Grbić“, ova obrazovna institucija je u toku prethodnih desetak dana realizovala tri vrlo atraktivna programa.
Najpre se kroz muziciranje svojih učenika, flautistkinje Anice Mićić, Tijane Pavlović, Ivana Marković, Anje Krunič, profesorke Olivere Pantelić  i kamernog gudačkog orkestra „FENIKS“ pod dirigentskom palicom mr Snežanom Stevanović u saradnji sa OŠ „Sestre Ilić“ predstavila na Pikinom festivalu u Velenju, 23. Septembra a prošle nedelje je „Koncertima za predškolce“ kroz dva programa ugostila u svečanoj Sali škole preko 400 valjevskih mališana predškolskog uzrasta.
 
„Koncertima napredujemo, potvrdjujemo naš kvalitet i u zemlji i inostranstvu, pripremamo se za nove profesionalne poduhvate i predstavljamo ono najbolje što smo za 62 godine izgradili kroz proces muzičkog obrazovanja u Valjevu. Koncertno gostovanje u Velenju je drugo inostrano gostovanje naše škole u ovoj godini i interesantno je da su i Slovenci reagovali na našu muziku kao i Nemci prilikom našeg aprilskog gostovanja u Minhenu i Pfafenhofenu. Publika ostane fascinirana dubinom muzikalnog doživljaja koji naša deca poseduju, njihovom posvećenošću i profesionalnošću i budete ponosni na fantastičnu reakciju sredine u kojoj je muzička umetnost jedna od najrazvijenijih tradicija gradjanskog života ali i pomalo tužni jer je ta reakcija euforičnija i snažnija od one u domovini“ kaže direktorka škole. Upravo iz tog razloga, odlučni smo u nameri da muzički obrazujemo ne samo decu koja su naši učenici već kompletnu dečju populaciju u čemu nam vrlo posvećeno pomažu naše kolege iz predškolskih  i drugih školskih ustanova u gradu. Koncerti za predškolce, reakcija dvadesetak mališana   na sceni i  njih 400 u publici svedoči da  deca umeju i da čuju i da zavole umetnički muzički izraz ako im se on sa osluškivanjem i ljubavlju ponudi. A misija MŠ „Živorad Grbić“  jeste da muzikom neguje čoveka. Najpre u duši deteta a onda  i u duši odrasle osobe“ završava Suzana Radovanović – Perić.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…