Manifestacija „Dečja nedelja“ počinje u ponedeljak, 3. oktobra i trajaće do 9. oktobra. Slogan ovogodišnje manifestacije je „Neću da brigam, hoću da se igram“. U valjevskim školama, ustanovama kulture i u Domu zdravlja planiran je niz programa, kojima će se promovisati dečje stvaralaštvo, ali i ponuditi najmlađima sadržaji iz svih oblasti života, sa akcentom na zdrave stilove života.
Na današnjoj konferenciji za novinare članovi Organizacionog odbora za obeležavanje „Dečje nedelje“ su najavili šta sve očekuje najmlađe tokom iduće sedmice. Dejan Bogojević, član Gradskog veća i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije, zadovoljan je programom koji je pripremljen za decu Valjeva.
„Napravili smo jako bogat program i ubeđen sam da će biti realizovan na pravi način. Kao neko ko dzgo organizuje „Dečju nedelju“, pošto sam 21 godinu radio u prosveti, ova tema mi je jako bliska. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji će učestvovati. Zahvaljujem se svim članovima Odbora, koji su radili naporno i skoncentrisano. Bitno je da će novo gradsko rukovodstvo od iduće godine uložiti više sredstava u obeležavanje „Dečje nedelje“, jer je budžet preskroman. Ali to ne umanjuje ovogodišnji program i našu posvećenost deci“, rekao je Dejan Bogojević.
Gordana Terzić, direktorka OŠ „Stevan Filipović“ iz Divaca, koja je i domaćin ovogodišnje manifestacije, rekla je da će ovo biti prilika da se pokaže šta sve može da radi „jedna mala družina iz okoline grada“.
„Ovu manifestaciju koristimo kao lep početak svih aktivnosti koje se šire i nastavljaju tokom cele godine. Trudićemo se da zajedno sa učenicima i roditeljima organizujemo različite sadržaje i da decu motivišemo da se iskažu i pokažu i da nam kažu šta su im potrebe, želje i osećanja“, rekla je Gordana Terzić.
Škola-domaćin manifestacije, ove godine će na poklon dobiti belu tablu, koja im je potrebna za kvalitetnije obavljanje nastave, najavili su danas predstavnici Organizacionog odbora. Veseljko Belušević i Angleina Lukić iz Centra za kulturu najavili su brojne programe, među kojima su pozorišne predstave, muzičke, kreativne, literarne, likovne radionice, sportska nadmetanja, tribine za decu i mlade.
Program „Dečje nedelje“ možete preuzeti ovde decja-nedelja-2016-konacna-verzija

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…