Dom zdravlja Valjevo danas i sutra obeležava Međunarodni dan srca, zajedno sa Zavodom za javno zdravlje, Crvenim krstom i Medicinskom školom. Danas od 13 do 14 sati u OŠ „Milovan Glišić“ biće organizovana radionica o zdravim stilovima života sa učenicima starijih razreda. U četvrtak 29. septembra na Gradskom trgu od 10 do 12 sati biće održana preventivna akcija na kojoj će prolaznicima biti meren krvni pritisak i težina, a najmlađima deljeno voće i flašice sa vodom. Na trgu će biti postavljeni panoi posvećeni prevenciji bolesti srca i deljene brošure na istu temu. U ambulanti Doma zdravlja u Dračiću istog dana od 8 do 10 ujutro patronažne sestre i tehničari pacijentima će meriti težinu, pritisak i nivo šećera u krvi.
U subotu 1. oktobra nastavljaju se preventivni pregledi za zaposlene u Gradskoj upravi. Kontrola zdravlja obuhvata: merenje šećera, holesterola, triglicerida, telesne mase i visine, izračunavanje bodimas indeksa, opšti pregled lekara koji uključuje i kontrolu pritiska i pluća, EKG po potrebi, zatim ultrazvuk stomaka, kao i ginekološke preglede u Dispanzeru za žene.
U subotu 1. oktobra na manifestaciji „Dani gljiva“ na Divčibarama Patronažna služba će od 10 sati učesnicima i posetiocima proveravati krvni pritisak i nivo šećera, nastavljajući tako dobru saradnju sa Gljivarskim društvom Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …