Jubilarne 30. Tešnjarske večeri počinju u petak, 5. avgusta i trajaće do 11. avgusta, najavili su na  konferenciji za novinare članovi Saveta ove manifestacije.
Predsednik Saveta Aleksandar Vujić Subotić je rekao da je Savet imao veliku obavezu da organizuje jubilarne Tešnjarske večeri, koje su najznačajnija i najpopularnija manifestacija u našem gradu. „Mi smo se potrudili da ovaj program bude jednako kvalitetan, kao i prethodnih godina. Bilo nam je značajno da, iako su jubilarne 30. Tešnjarske večeri ne probijemo troškove koji su na nivou prošlogodišnjih. Zahvalio bih se svim sponzorima, na prvom mestu Valjevskoj pivari, koja nas je i ove godine značajno podržala. Zahvaljujem se i ostalim sponzorima, jer bez njih ne bi mogli da organizujemo ovu manifestaciju. Grad Valjevo je odvojio 2,5 miliona dinara za programski deo manifestacije“, rekao je Aleksandar Vujić Subotić i pozvao sugrađane da isprate brojna dešavanja.
Dejan Bogojević, član Gradskog veća zadužen za kulturu i član Saveta, osvrnuo se na deo programa van muzičkih dešavanja.
„Pored dečjih programa koji će se svakodnevno održavati, imaćemo i gošću Slavku Klikovac, dečju pesnikinju iz Crne Gore, biće organizovane škole ekstremnih sportova, radionice za decu, izložbe polaznika tih radionica u Maloj galeriji Centra za kulturu. Moja sugestija je da iduće godine bude još više programa za decu. Izdvajam i likovne izložbe, naročito otvaranje izložbe slika venecuelanskog slikara u galeriji „Trnavac“ 9. avgusta, biće otvorena i izložba slika iz kolekcije Moderne galerije. Izložbom valjevskih likovnih umetnika će i početi Tešnjarske večeri, a imaćemo još dve izložbe u Holu Centra za kulturu. Jedna je izložba slika Miodraga Ćirovića, jednog od najboljih valjevskih slikara, koji nije izlagao u Valjevu poslednjih 13 godina, a druga je zajednička izložba slika autora iz 15 zemalja.
Biće održana i hit predstava „Cacijev uspomenar“ Milana Cacija Mihailovića, vedra predstava, prava za „Tešnjarske večeri“.
U književnom programu predstavićemo valjevske autore i izdanja. Očekuje nas književno veče Pere Zupca, kao i veče značajnih slovenačkih pesnika“, rekao je Dejan Bogojević i naglasio da nas u muzičkom delu programa očekuju koncerti grupe „Piloti“, Zorice Brunclik, Nede Ukraden, grupe „Bjesovi“, kao i mini „Gitarijada“ gde će se takmičiti bendovi, koji će učestvovati na 50. zaječarskoj „Gitarijadi“. Tešnjarske večeri su prilika da udovoljima ukusima većine sugrađana“, rekao je Dejan Bogojević.
V.d. direktorka Turističke organizacije Valjeva Ana Marković rekla je da će se valjevski turizam biti predstavljen posetiocima na dva info pulta u Tešnjaru i na Trgu Živojina Mišića.
„Sproveli smo javni poziv za izdavanje u zakup štandova za roštilj. Izabrane su tri lokacije- Birčaninova ulica kod Mesne zajednice, posebni deo zgrade u Birčaninovoj i Plato Centra za kulturu. Za prodajno-izložbene štandove smo imali tri kriterijuma: stari zanati, prehrambeni i komercijalni proizvodi. Ukupno imamo 50 izlagača i štandovi će biti u Tešnjaru od vrha do mermernog mosta, na trgovima Živojina Mišića, Desanke Maksimović, kneginje Ljubice, na Platou Centra za kulturu i kod sata u Knez Miloševoj ulici“, rekla je Ana Marković.
Izvršni direktor manifestacije Veseljko Belušević je obavestio da će se programi održavati na uobičajenim mestima. Svi koncerti će biti na Letnjoj pozornici, a pena parti na Platou Centra za kulturu.
„U saradnji sa Saobraćajnom policijom i Odeljenjem za urbanizam Gradske uprave doneto je rešenje za zatvaranje saobraćaja. Do 17 sati moći će da se ulazi i izlazi iz Tešnjara. Posle tog vremena ćemo zaustaviti saobraćaj u Tešnjaru, a Ulice kneza Grbovića i kneza Jovice će biti zatvorene za saobraćaj iz Birčaninove ulice, dok će preko dana biti otvorena Birčaninova ulica iz pravca Pekare. Dečji programi će se održavati u Letnjoj bašti Doma vojske. Potrudili smo se da u saradnji sa svim javnim preduzećima i službama obezbedimo maksimalne uslove za učesnike i posetioce. U gornjem delu Tešnjara ćemo imati zeleni rasadnik. Biće pojačan rad policije, komunalne policije i inspekcije. Poslednje večeri će izaći „Tešnjarski glasonoša“, informisao je o dešavanjima Veseljko Belušević.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…