U organizaciji plivačkog kluba “Ribnica” i Ustanove za fizičku kulturu “Lepenica”, pod pokroviteljstvom Opštine Mionica, održan je prvi plivački miting pod nazivom “Lepenica kup 2016”.
Na takmičenju je učestvovalo deset ekipa sa oko 150 plivača svih uzrasnih kategorija. Pored ekipa iz Lazarevca, Velikih Crljena, Sremske Mitrovice, Šapca, Jagodine, Valjeva i Mionice, beleži se i učešće plivačkog kluba “Slavija” iz Sofije.
Najuspešniji klub je bio “LA Kolubara” Lazarevac, drugoplasirani “Valis” iz Valjeva a na trećem mestu “Kolubara” iz Lazarevca.
Za plivački klub Ribnica iz Mionice, medalje su osvojili: Marko Nešković koji je bio najbolji u disciplini 50m prsno, Nikola Lalović je u istoj disciplini stigao do srebne medalje, dok su braća Nikolići (Nikola i Luka) u svojim disciplinama stigli u cilj na drugom mestu.
“Ovim takmičenjem smo otvorili novu stranicu razvoja plivačkog sporta u Mionici, velika nam je čast što je prvi plivački miting bio deo manifestacije “Mišićevi dani”, zahvalni smo rukovodstvu opštine i Ustanove za fizičku kulturu “Lepenica” koji su nam pružili punu podršku. Već na ovom prvom plivačkom mitingu smo imali takmičarku iz Bugarske, ali i nastupe nekoliko najboljih plivača Srbije. Pred nama je nastavak plivačke sezone, trudićemo se da što više dece obučimo plivanju, ali i da se što bolje spremimo za nastup na regionalnom prvenstvu, krajem avgusta. Svi zainteresovani mogu da nam se priključe ponedeljkom, sredom ili petkom na bazenima u Sankoviću od 7:30 pre podne,” kaže sportski direkor Đorđe Sofronić.

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…