MŠ „Živorad Grbić“ i ovog juna otvara vrata za  svu decu koja bi da upišu muzičku školu. Prijemni ispiti  za mališane  koji bi da upišu neki od instrumenata koji se  uče u valjevskoj muzičkoj školi, a to su klavir, violina, violončelo,kontrabas, harmonika, gitara, flauta, klarinet, truba i saksofon biće organizovani 9. i 16. juna s početkom u 18 časova.
„ Jun je mesec koji je tradicionalno posvećen  budućim djacima muzičke škole. Ova institucija  u prvoj nedelji ovog meseca, već godinama unazad  organizuje  promotivne koncerte  za učenike osnovnih škola koji su zainteresovani za muzičko obrazovanje. „ tvrdi  direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić. „ Roditelji i deca nam se najčešće obraćaju sa pitanjima u kom uzrastu je moguće upisati muzičku školu i šta tačno podrazumeva prijemni ispit. Upravo su „koncerti u podne“ prilika da im se to i razjasni tako da je u toku ove nedelje kroz školu prošlo 500 mališana od kojih će neki već od septembra biti i učenici naše škole.
Sva deca zainteresovana za učenje  instrumenata  za koje školovanje traje šest godina a to su klavir, violina, harmonika, violončelo,gitara i flauta, mogu upisati muzičku školu ako nemaju više od  devet godina tj ako sada završavaju 2. razred osnovne škole. Klarinet, trubu, saksofon i kontrabas za koje školovanje traje četiri godine, mogu upisati deca koja trenutno završavaju 4. razred osnovne škole tj. ako nisu starija od 11 godina. Prijemni ispit podrazumeva proveru muzičkog sluha, ritma i muzičke memorije što praktično znači da su deca na njemu obavezna da otpevaju po jednu dečju pesmicu  na osnovu koje se može proceniti njihov muzički talenat  i svakako nije nešto sa čime se nisu susretali u nastavi muzičkog obrazovanja završava dirketorka škole.
Ove godine, prijemni ispit za mladiće i devojke koji bi da postanu učenici odseka solo pevanje, biće organizovan 2. i 9. juna u 18 časova. Ovaj predmet mogu upisati svi oni koji su napunili 14 godina.
Sve detaljnije informacije  zainteresovani mogu dobiti na sajtu škole www.muzika.edu.rs  ili u sekretarijatu škole.

Prikaži još ovjava iz Home

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …