Prvi prolećni dani omogućili su Javnom preduzeću „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ da nastavi brojne započete radove na infrastrukturnom uređenju grada. U naselju Sretena Dudića asfaltirana su parking mesta, posao, koji je po programu, planiran da se završi na proleće. „Mi smo ovde završili sve parkinge koji su bili neasfaltirani, a koji su bili praktično već u funkciji. Samo u ovom naselju, asfaltirano je 1300 kvadratnih metara, a u Naselju Milivoja Bjelice, asfaltirano je 1400 metara kvadratnih parking mesta. Na taj način smo završili kompletan posao vezan za parkinge, ostaje nam još da uredimo zelene površine, Vidraku ostaje deo posla u vezi održavanja zelenih površina i onda će ovo biti jedno od lepših naselja u gradu. Rekonstruisali smo i staze koje su bile u lošem stanju, a ostaje još dečije igralište da napravimo“, rekao je danas Dragan Jeremić, direktor JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ obilazeći radove. On je dodao i to da će sledeći korak u uređenju gradskih naselja biti rekonstrukcija fasada zgrada, što će u velikoj meri doprineti tome da urbane celine u gradu budu uređenije i lepše.
U toku je izrada projektne dokumentacije za uređenje Naselja „27.novembar“. „Osim toga preostaje i da uredimo prostor kod Suda, ali i da rešimo imovinske odnose, pa onda da radimo dalje. Posebno ćemo obratiti pažnju na prostor kod Suda, jer tu mora da se radi i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže. Krenućemo i sa uređenjem česme u ovom naselju, sa fontanama, a ako ima dobre volje, sve ćemo to lako rešiti. Počećemo i radove u parkovima, jer planiramo da učinimo ovaj grad lepšim i uređenijim“, istakao je Jeremić.
Radovi na asfaltiranju parkinga u naseljima izvedeni su u okviru programa investicionog održavanja ulica i puteva Direkcije za koji je predviđeno iz gradskog budžeta 39 miliona dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

POTREBNA RADNICA U PRODAVNICI MEŠOVITE ROBE 063/ 78 639

Potrebna radnica u prodavnici prehrambene robe. 063/78-51-639 …