Juniorski košarkaški turnir, peti po redu, ove godine održaće se od 18. do 20. marta u valjevskoj Hali sportova. Na turniru će učestvovati ekipe: Partizan (Srbija), Koš (Bosna i Hercegovina), Olimpija (Slovenija), Mega Leks (Srbija), Igokea (Bosna i Hercegovina), MBA Prievidza (Slovačka), Metalac (Srbija) i Sportska akademija (Makedonija).
„I ove godine imamo priliku da ugostimo kvalitetne juniorske košarkaške ekipe iz više zemalja. Ovaj turnir je od izuzetnog značaja za grad Valjevo i drago mi je što smo podigli turnir na jedan viši nivo, a grad Valjevo ga sa velikim zadovoljstvom podržava. Grad Valjevo je za sve ekipe obezbedio smeštaj i hranu, a pozivam sve naše sugrađane da posete ovaj turnir koji se održava i u okviru obeležavanja Dana grada 20. marta“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Aleksandar Vujić Subotić, predsednik Organizacionog odbora turnira i načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove.
Na turniru će učestvovati osam ekipa koje će biti podeljene u dve grupe. „Ove godine smo uspeli da dovedemo tri nove ekipe u odnosu na prošlu godinu. Imamo dve ekipe iz Bosne i Hercegovine što je u znatnoj meri podigao kvalitet turnira, jer je prošle godine prvak Evrope u kategoriji kadeta, godišta 1999. i 2000.-to, bila ekipa Bosne i Hercegovine“, rekao je Radomir Simić, sekretar Sportskog saveza Valjeva.
Osim grada Valjeva koji je finansirao smeštaj i ishranu učesnika turnira, ostale toškove finansirali su donatori.

Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Diplomirani elektroinženjer automatike

Preduzeću Enel doo Valjevo potreban: Diplomirani elektroinženjer automatike – sa ili…