Pobednik drugog lajkovačkog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu je „Vulkanizerska radnja Dimitrijević“ iz Slovca, koja je u sinoćnom finalu savladala „Euro tim“ iz Valjeva sa 3:1 posle izvođenja penala, u regularnom delu bilo je 2:2 (1:1). Borbena, tvrda, neizvesna i na momente atraktivna utakmica pokazala je da su se ove dve ekipe zasluženo našle u finalu. Za pobednički tim nastupali su odlični fudbaleri iz Lazarevca i Obrenovca, predvođeni Filipom Perišićem i braćom Grujičić, dok su za Valjevce igrali poznati srpskoligaški fudbaleri: Rašević, Gentić, Ristović, Janković, Kosta Marković, Stanković i drugi.
Nagradu od 300.000 dinara za pobednički tim obezbedila je Opština Lajkovac kao pokrovitelj turnira. Za najboljeg igrača proglašen je Rista Ristović iz „Eurotima“, član prvoligaša „Voždovca“, dok je najefikasniji bio Željko Grujičić iz „Vulkanizerske radnje Dimitrijević“. Eurotim je dao i najboljeg golmana, Đorđa Savića. Najbolji trener je Danijela Đukanović Blagojević koja je predvodila petliće „Real 28“ iz Lazarevca. Nagradu za fer-plej dobila je „Opštinska uprava Lajkovac“, dok je za najboljeg sudiju proglašen Jovan Lončarević.
U konkurenciji omladinaca trofej je osvojio „Fer plej“ iz Beograda, pobedivši ubski „SRC Matić Best Test“ sa 4:2. Kod pobednika je briljirao najbolji igrač i strelac Luka Vučićević, član FK „Rad“. U kategoriji petlića pobednik je valjevska „Budućnost“, kod veterana „Kafe Vagon“ iz Valjeva.
Turnir je igran u Hali sportova Lajkovac od 26. decembra do 10. januara, odličan organizator je bio Opštinski fudbalski savez, uz podršku Sportskog saveza Lajkovca i Ustanove za sport i omladinu Lajkovac. Učestvovalo je 45 ekipa: u seniorskoj konkurenciji 24, kod petlića i veterana po 8, dok je u kategoriji omladinaca igralo pet ekipa.

Prikaži još ovjava iz Fudbal

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…