U velikoj sali Skupštine grada Valjeva održana je javna rasprava namenjena zainteresovanim građanima za kreiranje budžeta za 2016.godinu. Cilj javne rasprave je upoznavanje građana sa nacrtom dokumenta, kako bi oni svojim primedbama i sugestijama pomogli u njegovom konačnom utvrđivanju.

Predloženi budžet prezentovali su zamenik gradonačelnika Žarko Kovač i načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove Jelica Stojanović.

Gradsko veće je utvrdilo predlog odluke o budžetu za 2016. godinu. U narednoj godini u gradskoj kasi će biti ukupno budžetskih sredstava 2.623.000.000 i iz ostalih izvora prihoda 222.639.800 dinara. U odnosu na prvobitno planirani, budžet je uvećan za 200 miliona dinara odnosno za sredstva koja nisu utrošena u ovoj godini.

Poreski prihodi predviđeni su u iznosu od 58,63%, donacije i transferi 13,75%, drugi prihodi 12,64%, primanja od prodaje nefinansijske imovine 3,78% memorandumske stavke i prihodi iz budžeta korisnika 1,59% i preneta neutrošena sredstva 9,61%.

Predviđeni kapitalni projekti za 2016. godinu su: izgradnja ulica 65 miliona, izgradnja O.Š. „Milovan Glišić“ 45 miliona, projekti vodosnadbevanja 68 miliona, toplifikacija 9,5 miliona, regionalna deponija 2,5 miliona, zatvoreni bazen 15 miliona, projekti izgradnje kišne i fekalne kanalizacione mreže 30,6 miliona i opremanje Industrijske zone 20 miliona.

Nakon prezentacije budžeta svi zainteresovani su imali priliku da učestvuju i postavljaju pitanja. Pitanja građana su se najviše odnosila na komunalno uređenje grada, na održavanje deponije, planirana sredstva za groblje u Goriću, za veći iznos sredstava za seoske sportske terene, kako bi se stvorili što bolji uslovi za razvoj sporta na selu.

O predlogu Odluke o budžetu za narednu godinu odbornici će se izjasniti na narednom skupštinskom zasedanju koje će biti održano u ponedeljak 28. decembra 2015.godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…