Jesenji deo prvenstva u Prvoj ligi Centar za rukometašice završen je proteklog vikenda, a nakon 13 odigranih kola ekipa ŽRK Metalac 2015 nalazi se na 10 poziciji sa tri pobede i 9 poraza. U klubu su generalno zadovoljni postignutim rezultatima jer je reč o veoma mladoj ekipi u kojoj je većina igračica prvi put počela da trenira rukomet pre 10 meseci.

U poslednjem kolu valjevske rukometašice izgubile su od ORK Beograd sa 38:30, na poluvremenu je 15:13 za domaćina.

ŽRK Metalac 2015 formiran je u martu ove godine, i u planu je bilo da se sa takmičenjem počne od najnižeg ranga, ali je u međuvremenu Druga liga Zapad ugašena, pa je u klubu doneta odluka da ove sezone igra u Prvoj lige Centar.

Napredak u igri od prvih treninga do danas kodsvih igračica je evidentan, kaže trene rima Katarina Đurić. Broj grešaka smanjivao se iz utakmice u utakmicu, a sve devojke imaju dosta prostora i potencijala da i dalje napreduju. U nastavku sezone moguće su i nova pojačanja.

Iako je prvenstvo završeno, tim će biti na okupu do kraja decembra, nakon čega će uslediti tronedeljna pauza, a već sredinom januara ekipa će početi pripreme za novu sezonu.

Ekipa je u prvom delu sezone ostvarila tri pobede, što je za novoformirani tim pomalo neočekivano, a u klubu smatraju da se u drugom delu sezone može i bolje.

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…