Delegacija opštine Lajkovac je u petak 27. novembra imala sastanak u Vladi Republike Srbije povodom rešavanja infrastrukturnih problema. Delegaciju su činili predsednik Živorad Bojičić, zamenik predsednika Andrija Živković i zamenik direktora Direkcije za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac Predrag Mirković. U razgovoru su učestvovali državni sekretari Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i pomoćnici ministra, zatim predstavnici ministarstava poljoprivrede i finansija, JP „Putevi Srbije“ i Stalne konferencije gradova i opština. Sastankom je predsedavao državni sekretar Dejan Trifunović.

Infrastrukturni problemi koje je na ovom sastanku iznelo rukovodstvo Opštine Lajkovac su: Rekonstrukcija putne infrastrukture oštećene prilikom izgradnje autoputa, Regulacija rečnih tokova Kolubare i Ljiga kao dela glavnog projekta deonice autoputa Lajkovac-Ljig, Problem presečenog odvodnjavanja na državnom putu M-4 i Utvrđivanje nove trase na državnom putu 145 i 146.

Za prvi problem konstatovano je da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa kompanijama „Shandong” i „Azvirt” sačinilo Nacrt sporazuma, kojim je predviđeno definisanje svih puteva oštećenih od strane izvođača radova i i njihovo vraćanje u prvobitno stanje po završetku radova. Po pitanju regulacije rečnih tokova Kolubare i Ljiga dogovoren je sastanak sa predstavnicima „Srbijavoda“ i Republičkom direkcijom za vode za sredu 2. decembar. Predsednici opština Lajkovac i Ub su pokrenuli postupak izmeštanja trase državnog puta drugog reda broj 145 (Stubline – Brgule – Lipnjak – Jabučje – Lajkovac), usled širenja rudarskog kopa. Sektor za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja resornog ministarstva je u koordinaciji sa opštinama Ub i Lajkovac po ovom pitanju, kao i za problem na putu M-4.

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…