sreda, 11 novembar 2015 23:13
U Valjevu je ove godine osnovana “Organizacija rezervnih vojnih starešina Valjevo”, udruženje građana na dobrovoljnoj osnovi, a za osnivanje ovog i sličnih udruženja u drugim gradovima, inicijativu je dala komanda za obuku Vojske Srbije.
Cilj Organizacije je da, kroz svoje aktivnosti afirmiše vrednosti, značaj i mesto svojih članova u sistemu odbrane i bezbednosti zemlje, uz istovremeno sagledavanje i pružanje inicijative i pomoći u rešavanju statusnih problema svojih članova, na principima uzajamne solidarnosti, pomaganja i međusobnog poverenja. U svom radu, Organizacija će se oslanjati na: komandu Drinske brigade, srodna udruženja, subjekte lokalne samouprave i na Ministarstvo odbrane.

„Naša želja je da ORVS Valjevo, opet postane prepoznatljiv i priznat činilac društvenog života Valjeva, jer kvalitet, autoritet i zasluge oficira i podoficira u rezervi Kolubarskog kraja nam to daju za pravo, u svakom pogledu. Sve dodatne informacije o organizaciji možete dobiti na telefon 069/4312963 ili preko mejl adrese orvs.valjevo@yandex.com“ kaže predsednik udruženja Milenko Lukić.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…