SAD, Velika Britanija, Francuska i Nemačka uputile su pismo Komitetu za sankcije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, obaveštavajući ga o nedavnom iranskom testiranju balističkih raketa i zatraživši od njega da adekvatno reaguje.

U pismu koje su u ime četiri države uputile SAD, navedeno je da balistička raketa srednjeg dometa može da sadrži nuklearno oružje, prnele su agencije.

Verujemo da da će ova informacija pomoći Komitetu da ozbiljno ispita i preuzme odgovarajuće mere kao odgovor na kršenje rezolucija SB UN, navedeno je u pismu u koje je Rojters imao uvid.

Ambasadorka SAD u UN Samanta Pauer izjavila je prošle nedelje da testiranje balističkih raketa, koje je Iran nedavno sproveo, predstavlja “jasno kršenje” sankcija UN.

Pauer je navela da su SAD, pošto su proverile informacije do kojih su došle, zaključile da balistička raketa srednjeg dometa lansirana 10. oktobra, može da sadrži nuklearno oružje.

Ambasadorka je naglasila da je Iran ovim testom prekršio rezoluciju Saveta bezbednosti UN, koja zabranjuje lansiranje ovakvih projektila.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…