“Pored mene” ponedeljak,  26. oktobar 20.00 časova

Režiser: Stevan Filipović

Glumci: Hristina Popović, Mirjana Karanović

Žanr: drama

Trajanje: 95 min

Format: 2D

Zemlja porekla: Srbija

Godina proizvodnje: 2015

 

Olji (Hristina Popović) nije bilo dovoljno da samo predaje istoriju. Želela je da menja svet. Da to ne ide tako lako, shvatiće kad otkrije da je neko od njenih učenika odgovoran za napad na nju, koji je snimljen i postavljen na internet. S obzirom da niko iz odeljenja ne želi da prizna i preuzme odgovornost, Olja se odlučuje na radikalne mere.

I tako, umesto planiranog odlaska na ekskurziju, učenici iz IV-3 ostaju zaključani u školi – bez mobilnih telefona i interneta! Od tog trenutka, sve grupe u razredu, od sportista i navijača, preko fenserki i hipstera, do štrebera i gotičarki, po prvi put moraju da rade zajedno, u pokušaju da nađu rešenje. Neki od njih su u panici, poput odlikašice Sofije (Jelena Puzić), košarkaš Strahinja (Nikola Glišić) pokušava da zavede red, njegova devojka Jelena (Milica Majkić) i drugarice ne mogu da prežale otkazanu ekskurziju, a školski diler Tadija (Darko Ivić) i ekipa imaju i većih problema. S druge strane, Lazar (Slaven Došlo) i Isidora (Gorica Regodić), u toj noći vide priliku za žurku koja će da protrese temelje škole. Nove ljubavi, stara neprijateljstva i duboko čuvane tajne će isplivati na površinu, u noći koja će promeniti sve, a Oljini učenici će po prvi put biti u situaciji da vide osobe pored sebe nekim drugim očima. Do kraja večeri, možda će neko i pronaći odgovor na temu sastava koji im je razredna zadala – ”Ljubav”.

“Hotel Transilvanija” 2 ponedeljak, 26. oktobar – sreda, 28. oktobar  16.00 i 18.00 časova

Režiser: Genndy Tartakovsky

Glumci: Adam Sandler, Kevin James, Steve Buscemi

Žanr: animirani, komedija

Trajanje: 91 min

Zemlja porekla: USA

Godina proizvodnje: 2015

Format: 3D sinhronizovano

Za Hotel Transilvaniju čini se da su stvari konačno krenule na bolje… Drakulin hotel koji je u početku kao svoje goste prihvatao isključivo čudovišta sada je otvoren i za ljude. Ali ono što sada najviše muči našeg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola čovek, a pola vampir) ne pokazuje znake pravog vampira. Dok se Mavis nalazi u poseti kod Džonijevih roditelja gde je očekuje pravi kulturni šok, Drakula moli za pomoć svoje prijatelje Franka, Muraja, Vajna i Grifina kako bi sa svojim unukom Denisom prošao kroz „vampirski trening“. Međutim niko od njih nije svestan činjenice da Drakulin stari i vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo staromodni otac Vlad dolazi u porodičnu posetu hotelu. A kada Vlad sazna da njegov praunuk nije čistokrvne vampirske krvi – i da je sada u hotelu Transilvanija čak i ljudima dozvoljen boravak – stvari će postati vrlo… šišmikolike!

“Amanet”  utorak,  27. oktobar 20.00 časova

Režiser: Nemanja Ćipranić

Glumci: Ljubomir Bulajić, Milena Živanović, Danica Maksimović, Svetozar Cvetković, Goran Radaković, Marija Vicković, Jelisaveta Orašanin

Žanr: drama

Trajanje: 93 min

Format: 2D

Zemlja porekla: Srbija

Godina proizvodnje: 2015

Ovo je priča o Todoru, vrednom i ambicioznom studentu, koji živi skromno sa majkom. U njegovom životu, na čudan način, naizgled slučajno, pojavljuje se Višnja, trudna devojka kojoj je očajnički potrebna pomoć i zaštita. Njihov odnos veoma brzo prerasta u ljubav, koja se dodatno zakomplikuje kada Todor odluči da uspostavi vezu sa ocem, uspešnim biznismenom koji ga je napustio još kada je Todor bio dete. Ubrzo će se postaviti pitanje ko je Višnja, ko su negativci, a ko heroji i da li ih uopšte ima…

“Panama sreda”,  28. oktobar 20.00 časova

Režiser: Pavle Vučković

Glumci: Slaven Došlo, Jovana Stojiljković, Miloš Pjevač, Tamara Dragićević, Jelisaveta Orašanin

Žanr: drama

Trajanje: 100 min

Format: 2D

Zemlja porekla: Srbija

Godina proizvodnje: 2015

Jovan se između ostalih devojaka viđa sa Majom, koja mu deluje naivno i neiskusno. Postepeno, njeno ambivalentno ponašanje počinje da ga intrigira. Prateći video snimke i “tragove” sa interneta, otkriva naznake Majinog paralelnog života i upliće se u sopstvenu igru laži i ljubomore. Jovan gubi sebe, očajnički pokušavajući da otkrije ko je zapravo Maja.

Prikaži još ovjava iz Film

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…