Izvor: Blic

Rodoljub Paunović (30) iz Valjeva već tri godine igra u Tajlandu i bio je najbolji igrač i strelac tamošnje Prve divizije.

Paunovića je karijera vodila preko valjevskih klubova i Zemuna do Hajduka iz Kule, iz kojeg je 2012. krenuo u pečalbu. Na ponudu iz Tajlanda je reagovao na prvu i otišao u prvoligaški TOT (Telekom Tajland) iz Bangkoka.
– TOT je tu godinu dok sam nastupao za njih završio u sredini tabele Premijer lige, a najveći uspeh nam je bilo izbacivanje iz kup takmičenja šampiona Muangtong junajted, kojeg je tada vodio naš Slaviša Jokanović, a za njih igrao Mario Đurovski, reprezentativac Makedonije. U revanšu sam postigao dva gola protiv Jokanovićevog tima i tako velikog favorita, koji je postao kasnije prvak Tajlanda, eliminisao iz kupa. Posle TOT-a odlazim u Tai Hondu, takođe klub iz Bangkoka koji se takmiči u Prvoj diviziji, gde u prvoj sezoni na 55 utakmica postižem 41 gol, pa me proglašavaju najboljim igračem, strelcem i strancem u ligi – priča Rodoljub, koji je u Tajlandu, gde su ga brojni navijači Tau Honde prozvali Pau, dobio i bilbord sa svojim likom. – Fudbal u Tajlandu u poslednje dve godine je u ekspanziji. Velike kompanije su sponzori kao što su Telekom i „Honda“. Svaki tim ima od pet do sedam stranaca. Ugovori se potpisuju na maksimalno godinu dana bez obzira na to koliko ste dobri, jer Tajlanđani smatraju da će stalnom fluktuacijom stranaca još više popularizovati fudbal i dobiti na kvalitetu – kaže Paunović. Finansijska stabilnost stranaca u Tajlandu je apsolutno zagarantovana – sa platama i premijama, koje su daleko više nego u Superligi Srbije, ne kasni se ni minut, a kamoli dan.

Prikaži još ovjava iz Fudbal

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…